Ministerul Muncii, obiectiv atins. Marius Budăi: Am reuşit să finalizăm negocierile

[] []

20 feb 2019 / 16:10
Salveaza PDF Comentarii
Marius Budăi
Descriere foto: Marius Budăi

România a reuşit să finalizeze negocierile cu Parlamentul European pe toate cele patru directive şi regulamente referitoare la piaţa muncii pentru care şi-a luat angajamentul pe perioada în care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a susţinut, miercuri, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, într-o conferinţă de presă. 

"Ministerul Muncii a reuşit să finalizeze negocierile cu Parlamentul European pe toate cele patru directive şi regulamente pentru care şi-a luat angajamentul, pentru perioada în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Şi asta în doar şase săptămâni. Mă refer aici la Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie, Directiva privind expunerea lucrătorilor la agenţi cancerigeni, Directiva privind creşterea transparenţei şi predictibilităţii la locul de muncă şi Propunerea de regulament de instituire a Autorităţii Europene a Muncii.

Am organizat 19 reuniuni tehnice şi 16 trialoguri, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, Parlamentului European şi, evident, Consiliul Uniunii Europene, reprezentat de România pe perioada deţinerii Preşedinţiei, pentru a ajunge la aceste acorduri. Eu, ca ministru, am avut întâlniri, în acest sens, cu Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocupare, cu europarlamentari din Comisia de Ocupare, dar şi din cea de Egalitate de Şanse, cu raportori ai Parlamentului European pe aceste directive, cu miniştri ai Muncii din alte state membre, printre care Germania, Austria, Suedia, Irlanda, Slovacia, Franţa, Bulgaria", a afirmat Budăi. 

Vezi şi: SAMSUNG S10, lansare! Ce aduce nou Samsung Galaxy Fold

Vâlcu: Iohannis suflă în penele unei găini moarte. Manevră electorală


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26