Ministerul Energiei, Virgil Popescu, despre agentul termic livrat de ELCEN

Electrocentrale Bucureşti (Elcen) are toate stocurile de combustibil necesare pentru a livra agent termic bucureştenilor, iar reprezentanţii Primăriei Capitalei ar trebui să se abţină de la politizarea acestui subiect şi să-l trateze serios şi responsabil, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei. 

'Ca urmare a unei eventuale pronunţări a unei decizii a instanţei judecătoreşti în defavoarea RADET, ce ar putea avea loc luni, 11 noiembrie 2019, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informează: ELCEN societatea în administrarea MEEMA este pregătită pentru a asigura o iarnă liniştită locuitorilor Capitalei, cantităţile de gaze necesare pentru sezonul de termoficare 2019-2020 fiind asigurate în baza contractelor încheiate cu SNGN Romgaz SA Mediaş', precizează reprezentanţii ministerului. Totodată, Elcen are pregătit inclusiv stocul de combustibil alternativ necesar în eventualitatea unor vârfuri de sezon cu consumuri mari de energie.

Astfel, ELCEN deţine un stoc de păcură de 12.880 tone din care 9.735 reprezintă stoc util, la care se adaugă cantitatea de 16.800 tone de păcură stoc rezerva de stat (ANRSPS). Prin urmare, ELCEN nu întâmpină nicio problemă tehnică sau de stocuri pentru a acoperi întreaga cerere de energie termică sau pentru a livra energie electrică în parametri, singura condiţie fiind aceea de preluare a agentului termic în condiţii legale şi asigurarea plăţii agentului termic consumat de către Primăria Capitalei.

'Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, transmite un apel reprezentanţilor Administraţiei Publice Locale de la nivelul Bucureştiului, care au comentat subiectul în spaţiul public, de a se abţine de la politizarea unui subiect atât de important precum asigurarea cu energie termică a Capitalei şi de a trata cu seriozitate şi responsabilitate atât această temă, cât şi modul de administrare al RADET', se mai arată în postare. RADET ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie, a afirmat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului.

În replică, primarul general, Gabriela Firea, l-a criticat pe noul ministru pentru faptul că i-a speriat pe cetăţeni prin declaraţiile sale, amintind că 1.800.000 de bucureşteni sunt racordaţi la RADET. De asemenea, i-a reproşat faptul că anticipează o decizie a justiţiei. 'A ieşit noul ministru al Energiei, lângă noul premier al României, să îi sperie pe bucureşteni că vor rămâne în această iarnă fără apă caldă şi căldură, anunţând de la nivelul de ministru politic faptul că luni RADET va intra în faliment. Stau să mă întreb în ce ţară trăim, în care un ministru numit politic ştie cum se va înfăptui justiţia luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent şi repetent.

În cazul în care - Doamne fereşte - RADET intră în faliment, automat intră şi ELCEN în faliment, care - poate nu a aflat, îl informez eu pe această cale - că este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest nou ministru să citească legislaţia, reglementările, să se informeze şi pe urmă să facă declaraţii ce din coadă or să sune', a spus Firea, miercuri seara, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel