Pană de curent. Peste 142.000 de abonaţi afectaţi

curent electric
curent electric

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă luni dimineaţă, la ora 10:00, pentru 142.518 consumatori din 418 localităţi, în urma fenomenelor meteo severe din week-end-ul trecut, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei. 

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă luni dimineaţă, la ora 10:00, pentru 142.518 consumatori din 418 localităţi, în urma fenomenelor meteo severe din week-end-ul trecut, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei. 

Aceasta după ce, duminică, numărul clienţilor afectaţi era 290.000. În reţeaua electrică de distribuţie mai sunt 13 linii de 110 kV încă indisponibile. 

Cei mai mulţi consumatori încă nealimentaţi cu energie electrică se află în aria de activitate a Enel Banat (86.560 de clienţi din 170 de localităţi), CEZ Oltenia (29.912 de clienţi din 170 de localităţi), Electrica Transilvania Nord (16.677 de clienţi din 52 de localităţi), Electrica Muntenia Nord (7.740 de clienţi din 12 localităţi), Electrica Transilvania Sud (824 de clienţi din 13 localităţi) şi E.ON Moldova (805 clienţi dintr-o singură localitate). În zona de activitate a Enel Banat au fost instalate grupuri Diesel pentru alimentarea unei părţi a consumatorilor. 

Măsurile luate de către minister


Totodată, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate în ţară pe fondul codurilor galben şi portocaliu de ninsori şi de viscol, Ministerul Energiei a activat începând de duminică, 16 decembrie, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă din cadrul instituţiei. 

Comandamentul este condus de secretarul de stat Andrei Maioreanu şi supraveghează şi coordonează activitatea tuturor operatorilor de distribuţie a energiei electrice implicaţi în operaţiuni de remediere a reţelelor afectate la nivel naţional şi de reconectare a consumatorilor nealimentaţi cu energie electrică. 

Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuţie suplimentarea a echipelor operative de intervenţie, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. 

"Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acţiune a operatorilor de distribuţie până când situaţia va reveni la normal, peste tot în ţară. Precizăm că, potrivit estimării operatorilor de distribuţie a energiei electrice, majoritatea consumatorilor încă afectaţi de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de astăzi, 17 decembrie 2018", se mai arată în comunicat. 

Vezi şi: Iohannis îi solicită premierului agenda fiecărei şedinţe a Guvernului

Petiție: ”VREM GRATUITATE LIMITATĂ”. Bătaie de joc URIAȘĂ pentru românii care circulă în țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel