Minerii din Lonea, în marș spre CNH din Petroşani

mineri
mineri

Minerii din Lonea au plecat în grup organizat spre sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani (CNH) pentru a-și revendica drepturile pe care Ministerul Economiei refuză să le acorde.

Aproximativ 200 de mineri din schimburile I și II de la exploatarea minieră Lonea, situată în localitatea Petrilă, îmbrăcați în haine de lucru, au plecat în marș spre sediul CNH din Petroşani, aflat la o distanţă de aproximativ cinci kilometri, pentru a-şi cere drepturile promise de ministrul Ion Ariton.

Din informațiile liderului sindical de la Mina Lonea, Tiberiu Cozma, fratele lui Miron Cozma, minerii din schimbul întâi care trebuiau să coboare în subteran împreună cu cei 41 de ortaci care au lucrat în schimbul de noapte reclamă nerespectarea unui protocol semnat de ministrul Economiei în 17 ianuarie cu sindicaliștii din minerit.

La revendicările ortacilor privind un preţ mai mare pe gigacalorie, angajări de forţă de muncă tânără, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reaşezarea grilei de salarizare în funcţie de actualele reglementări, sindicaliștii susțin că, deși, ministrul Economiei Ion Ariton le-a dat asigurări, în urmă cu două săptămâni, că aceste probleme vor fi rezolvate până la 1 februarie, protocolul nu a fost respectat.

Potrivit declarațiilor lui Tiberiu Cozma, sindicatele din minerit şi conducerea CNH se află la negocieri pentru destinderea situației din Valea Jiului, dar ”soluțiile nu se află în Valea Jiului, la CNH, ci la Ministerul Economiei”.

La momentul actual, minerilor din Lupea li s-au alăturat și colegii lor din schimbul al doilea de la mina Lupeni.

Ministrul Economiei a declarat, astăzi, că a fost informat de nemulțumirile minerilor și știe că doresc salarii mărite. ”Întotdeauna vor lefuri mai mari. Negociem și le dăm”, a spus Ion Ariton, ministrul Economiei.

Citește și:

Minerii de la Paroşeni şi Lonea refuză să iasă sau să intre în subteran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel