Militar criminal. Mihai Fifor: Vom construi centre de recuperare

Ministerul Apărării Naţionale va construi un centru de recuperare pentru militarii care revin din teatre de operaţii şi are în derulare un proiect cu armata canadiană pentru realizarea unui centru naţional de psihologie operaţională ce va fi implementat în acest an, a anunţat miercuri, prim-ministrul interimar şi ministru al apărării, Mihai Fifor. 

Precizările lui Mihai Fifor vin în contextul cazului militarului care şi-a înjunghiat mortal concubina într-un coafor din Titu şi care participase la o misiune în Afganistan. 

Mihai Fifor a menţionat că, în prezent, serviciile de testare psihologică ale Ministerului Apărării Naţionale nu sunt externalizate, ele fiind realizate, pe baterii de testare şi pe instrumente de testare psihologică specifică, în cadrul unui centrul al ministerului, evaluarea psihologică fiind una complexă. 

Este un lucru serios

"Vreau să vă asigur că nu este un lucru pe care-l luăm în derâdere. Este un lucru care se face cât se poate de serios în cadrul acestui centru. De altminteri, fiecare unitate militară este încadrată cu psiholog şi încercăm să fim cât de aproape se poate de militarii români, fie că-şi desfăşoară activitate în ţară, fiecare că pleacă în teatrele de operaţii, fie că revin din teatrele de operaţii", a declarat Fifor interimar, într-o intervenţie la Antena 3. 

Acesta a subliniat însă faptul că sindromul de stres post-traumatic, întâlnit la militarii care revin din teatre de operaţiuni, este prea puţin studiat în România, motiv pentru care MApN a iniţiat un proiect comun cu armata Canadei, ce are experienţă în acest domeniu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel