Miliardarul dispărut, Karl-Erivan Haub, cel mai probabil, mort. Familia sa, scrisoare

 Nu mai există nicio şansă ca miliardarul german Karl-Erivan Haub, patronul grupului de distribuţie Tengelmann, să mai fie găsit în viaţă după ce a dispărut în urmă cu o săptămână în Alpii elveţieni, conform unui comunicat dat vineri publicităţii de compania Tengelmann, în numele familiei celui dispărut, transmite AFP. 

"După mai mult de şapte zile în condiţiile climatice extreme din zona gheţarului unde a dispărut, nu mai există nicio şansă să-l găsim în viaţă", se arată în comunicatul grupului de companii Tengelmann. 

Nu va mai fi căutat 

Echipele de salvatori elveţieni au anunţat, de asemenea, încetarea operaţiunilor de căutare şi salvare a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Germania. 

Karl-Erivan Haub a dispărut sâmbătă în Munţii Alpi în apropiere de graniţa italo-elveţiană. În vârstă de 58 de ani, Karl-Erivan Haub, patronul puternicului grup german de distribuţie Tengelmann, era pasionat de schi şi de alpinism. El a dispărut atunci când efectua un antrenament individual în Petit Cervin, la frontiera italo-elveţiană, în vederea participării, săptămâna viitoare, la Patrouille des Glaciers, o cursă extrem de competitivă organizată de armata elveţiană din doi în doi ani. Magnatul german participase deja de două ori la această competiţie legendară. 

Ultimele semnale primite 

Karl-Erivan Haub nu a mai comunicat cu nicio persoană după ce a urcat la bordul unei telecabine în Petit Cervin sâmbătă, în jurul orei locale 08:30 (06:30 GMT). El a fost văzut la o staţie de mare altitudine echipată cu schiuri şi piei de focă, echipamente necesare antrenamentului său. Telefonul lui mobil a emis pentru ultima oară un semnal la ora locală 08:33 la poalele localităţii Petit Cervin. 

Zona în care s-au desfăşurat căutările are o suprafaţă de 240 de kilometri pătraţi, reprezentând un teren accidentat acoperit cu zăpadă şi gheaţă. 

Bunurile deţinute de familia Haub au fost evaluate la 3,5 miliarde de euro în 2014. Grupul Tengelmann deţine în special lanţuri de magazine, precum cel de îmbrăcăminte cu preţuri mici Kik şi cel de bricolaj Obi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel