Mii de oameni, la coadă pentru un ultim omagiu regelui Mihai

Mii de oameni stau la coadă, joi seara, la Palatul Regal, pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai.

Ei poartă haine închise la culoare şi stau la rând cu răbdare, în ciuda temperaturilor scăzute de afară. Într-un cort situat în zona Palatului Regal Crucea Roşie Română a pus la dispoziţie ceai cald. Alţii care nu au putut sta la coadă pentru a ajunge la catafalcul regelui Mihai au depus flori, drapele, portrete ale regelui şi au aprins candele în zona gardului Palatului Regal.

Printre cei care au venit joi la Palatul Regal s-au numărat edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarii sectoarelor 5 şi 6, Daniel Florea şi Gabriel Mutu.

Principele Mihai, aclamat de mulţime

Fostul principe Nicolae a stat de vorbă cu oamenii veniţi la Palatul Regal să îi aducă un omagiu regelui Mihai. El a venit însoţit de logodnica sa. Oamenii i-au transmis condoleanţe, i-au strâns mâna, iar unii l-au îmbrăţişat, în lacrimi. Mai mulţi cetăţeni şi-au exprimat dorinţa ca Nicolae de Roumanie Medforth Mills să fie regele românilor. O femeie a afirmat că el trebuia să fie custodele coroanei, o alta i-a spus că este 'frumos, tânăr, drăguţ' şi i-a transmis să aibă 'o căsnicie frumoasă, perfectă'.

Un bărbat l-a rugat să rămână în România definitiv. 'Rămâneţi aici definitiv! Noi vă dorim să veniţi aici, în locul Majestăţii Sale', a spus acesta, fostul principe Nicolae răspunzând: 'O să fiu!'. O femeie i-a spus că poporul român îl vrea, iar un cetăţean l-a îndemnat să nu cedeze şi să lupte, fostul principe mulţumind. 'Să trăiţi prinţe, vă iubim! Veniţi la noi, veniţi să ne conduceţi! Veniţi, prinţe, veniţi!', i-a spus o femeie emoţionată. 'Vă iubim mult şi nu vă lăsaţi!', 'Cel mai potrivit pentru noi!', 'Să vă dea Dumnezeu putere!', 'Sunteţi speranţa noastră în mai bine!', 'Aş vrea din suflet să continuaţi misiunea regelui Mihai, nu se poate să lăsaţi ţara, vă rugăm din suflet!', 'Sunteţi tânăr şi aveţi tot viitorul în faţă, nu renunţaţi!', 'Să fiţi un rege demn, exact ca bunicul dumneavoastră!', 'Să veniţi să ne conduceţi!' - sunt alte mesaje transmise de cetăţeni fostului principe, care le-a mulţumit.

Nicolae a spus că este alături de ţară şi popor. Întrebat de cineva când vine în România, fostul principe a declarat: 'Nu vreau să zic acum public exact când, dar voi veni înapoi'. 

Catafalcul Regelui Mihai, Palatul Regal

Reamintim anunţul făcut de Casa Regală: În această noapte, nu se închid porţile la Palatul Regal

Printre cei care au ţinut să-şi ia rămas bun de la regele Mihai s-au numărat şi cetăţeni veniţi din diferite colţuri ale ţării. Un bărbat a declarat că a venit de la Năvodari împreună cu soţia şi unul dintre nepoţi şi că a stat la coadă mai multe ore.

'Am venit din respect pentru acest om, care i-a fost loial ţării şi care a dat dovadă de mare patriotism. (...) El a fost în exil 60 de ani, iar noi câteva ore ne speriem?', a spus Vasile Vasile. Margareta Spiridon, în vârstă de 84 de ani, a fost de părere că regele Mihai a însemnat pentru România un exemplu de moralitate şi curaj. La rândul său, Andrei Ghenov, în vârstă de 76 de ani, a spus că regele Mihai a fost un model de comportament şi de conducător şi un iubitor al poporului român. O studentă de 21 de ani a spus că pentru ea regele Mihai a reprezentat o speranţă, că acesta a realizat foarte multe pentru România şi merită respect, de aceea a depus o candelă şi flori.

Gheorghe Mihai Adrian, un tânăr student, a spus că bunicul său a fost în Garda Regală. 'Îmi plăcea foarte mult de rege (...) era un stejar între multe buruieni', a adăugat Gheorghe Mihai Adrian. De asemenea, cântăreţul Grigore Leşe a spus că regele Mihai a avut proiecte foarte serioase pentru România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel