Mii de oameni evacuați. Un bloc nou troznește și crapă

Opal Tower, bloc evacuat dupa ce a început să crape și să troznească
Opal Tower, bloc evacuat dupa ce a început să crape și să troznească

Mii de oameni au fost evacuați după ce bloc finalizat în luna august a acestui an a început să crape. Clădirea, Opal Tower, este investigată de experți, care au constatat o modificare cu 2 milimetri a înălțimii, apărută peste noapte.

Locatarii unui bloc din Cartierul Olimpic din Sydney, Australia, vor petrece Crăciunul în adăposturi, după ce blocul lor de locuințe, nou-nouț, a început să se crape. Oamenii au fost treziți de zgomote ciudate, când clădirea cu 389 de apartamente a troznit îngrozitor. Au apărut fisuri la etajul 10, iar întreg complexul și-a redus înălțimea cu 2 milimentri, scrie presa australiană.

Peste 3000 de persoane au fost mutate în spații improvizate, în școli sau pe terenuri de sport, ori au plecat la rude. Poliția verifică apartament cu apartament să nu fi răms persoane în bloc sau animale de companie. A fost evacuat nu doar complexul Opal Tower, ci și clădirile din jur, peste care s-ar putea prăbuși blocul turn.

Specialiștii în construcții au început evaluarea daunelor apărute la structura de rezistență. Complexul de clădiri rezidențiale Opal Tower a costat peste 165 milioane de dolari. Lucrările au început în 2014 și au fost finalizate în vara acestui an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel