Mii de oameni au protestat în Germania împotriva summitului G7 - Video

Mii de oameni au protestat în Germania împotriva summitului G7 / Foto: Captură video Youtube Sepa Más
Mii de oameni au protestat în Germania împotriva summitului G7 / Foto: Captură video Youtube Sepa Más

Mii de manifestanți au protestat la Munchen împotriva summitului G7.

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Munchen împotriva summitului G7 care va începe duminică nu departe de capitala bavareză, transmite Agerpres, citând AFP.

În jur de 4.000 de persoane, conform poliţiei, 6.000, potrivit organizatorilor, s-au reunit la apelul a 15 ONG-uri de apărare a mediului şi de luptă împotriva inegalităţilor.

Sloganul manifestanților: "Criză climatică, extincţia speciilor, inegalităţi: echitatea este altceva!"



Participarea a rămas totuşi sub aşteptări, după ce organizatorii prevăzuseră că 20.000 de persoane vor răspunde apelului sub sloganul: "Criză climatică, extincţia speciilor, inegalităţi: echitatea este altceva!".

Apărători ai mediului şi antiglobalişti vor să-şi facă auzită vocea în timp ce liderii principalelor şapte state industrializate se vor reuni până marţi la castelul Elmau, la circa 100 km de Munchen, la poalele Alpilor bavarezi.

"Ţările G7 sunt responsabile de o treime din emisiile de gaze cu efect de seră, deşi nu reprezintă decât 10% din populaţia" mondială, a afirmat Illayda, o tânără de 21 ani, membră a organizaţiei WWF.

Incidente între manifestanți și forțele de ordine



Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în centrul Munchenului de către autorităţi, care vor să evite cu orice preţ repetarea violenţelor care au marcat summitul G20 de la Hamburg din 2017.

La finalul marşului de sâmbătă au avut loc incidente sporadice, între poliţişti puternic echipaţi şi un grup de manifestanţi îmbrăcaţi în negru ce se prezentau drept "blocul anticapitalist", a constatat AFP. Poliţia le-a cerut unora dintre ei să-şi descopere feţele şi a procedat la o arestare.

Şi alte acţiuni de contestare a summitului G7 sunt prevăzute în Germania, în primul rând un marş duminică la Garmisch-Partenkirchen, orăşelul cel mai apropiat de Elmau.

Zelenski va participa la reuniunea G7, anunță cancelarul german Olaf Scholz

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acceptat invitația de a participa la reuniunea G7, a anunțat acum câteva zile cancelarul german Olaf Scholz, transmite Mediafax. Cancelarul german a transmis un mesaj pe Twitter prin care a anunțat că Volodimir Zelenski a acceptat o invitație de a participa la următoarea reuniune G7 din acest an, care va avea loc în Germania.

„Vă mulțumim pentru că ați acceptat invitația mea de a participa la G7 Summit. Vă mulțumesc pentru recepția de la Kiev cu Emmanuel Macron, premierul Draghi și Klaus Iohannis și pentru conversația profundă. Noi, europenii, suntem ferm alături de dumneavoastră”, scrie în mesajul cancelarului german.

Joi, Scholz s-a aflat în Kiev alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Italiei, Mario Draghi. Vezi continuarea AICI.

Meniul liderilor G7, schimbat în 2022. Nu se mai pune accent pe carne

Liderii reuniți pentru summitul G7 care va avea loc în sudul Germaniei în acest weekend ar avea în mod normal toate motivele să se aștepte la specialități bavareze somptuoase, precum Schweinshaxe, un cotlet de porc suculent, și o mulțime de alte mâncăruri cu carne.

Dar nu și de data aceasta, scrie Reuters. Sustenabilitatea este cuvântul de ordine în acest an, nu doar pentru acest summit, ci pentru toate reuniunile internaționale pe care le găzduiește Germania. Iar ceea ce este bun pentru mediu este mai puțin bun pentru fanii bucătăriei germane, în mod tradițional bazată pe carne, scrie Mediafax. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel