Mii de articole pirotehnice comandate online, descoperite la doi tineri din Bistrița-Năsăud. Au fost deschise dosare penale

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Aproape 2.800 dep articole pirotehnice, comandate online, au fost confiscate de la doi tineri din Bistrița-Năsăud, iar jandarmii din Vâlcea au oprit de la vânzare, într-un parc, 180 de kg de petarde și artificii profesioniste.

Doi tineri din Bistrița-Năsăud au rămas fără cele peste 2.800 de articole pirotehnice pe care le-au comandat online, în urma unor controale efectuate de polițiștii din orașul Beclean, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, citat de Agerpres.

Conform sursei menționate, materialele pirotehnice erau din categoriile P1, F1, F2 și F4 și le fuseseră livrate prin firme de curierat, deși Legea 126/1995 care reglementează regimul materiilor explozive, prevede că acestea pot fi achiziționate doar de la persoane fizice sau juridice autorizate, iar transportul acestora se face numai cu respectarea condiţiilor prevăzute de legislație.

Astfel, la domiciliul unui tânăr de 18 ani din Beclean, au fost descoperite 1.548 de articole pirotehnice, iar din locuința unei tinere de 22 de ani din comuna Chiuza au fost confiscate 1.290 de astfel de articole.

În ambele situații, susțin polițiștii, produsele ar fi fost comandate prin intermediul internetului.

Polițiștii au deschis două dosare penale, iar cercetările vor fi continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. 

Sute de kilograme de petarde și artificii, confiscate de jandarmi într-un parc din Vâlcea

Doi bărbați, de 46 şi 50 de ani, au fost prinși de jandarmi vâlceni într-un parc din Drăgășani în timp ce încercau să vândă peste 180 de kilograme de articole pirotehnice, au informat, vineri, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vâlcea.

”Miercuri, 20 decembrie 2023, în jurul orei 11:00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au intervenit pentru a opri o activitate ilegală de comercializare a materialelor pirotehnice, în Parcul Central al municipiului Drăgășani.

Jandarmii vâlceni au identificat două persoane în vârstă de 46 și, respectiv 50 de ani, care comercializau ilegal materiale pirotehnice destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni.

Aceştia dețineau în total peste 180 de kilograme de materiale pirotehnice, cuprinzând nu mai puțin de 1.750 de petarde și 130 de baterii de artificii”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Vâlcea, citați de Agerpres.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice găsită asupra celor doi bărbați a fost confiscată și predată împreună cu documentele întocmite Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor în acest caz. 

Citește și: România bubuie! Aproape patru tone de articole pirotehnice au fost confiscate astăzi în țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel