România bubuie! Aproape patru tone de articole pirotehnice au fost confiscate astăzi în țară

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au fost confiscate aproape patru tone de articole pirotehnice.

Poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care oferea spre vânzare aproximativ 3 tone de petarde şi artificii, cantitatea de articole pirotehnice fiind sigilată şi ridicată de către poliţişti.

”Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat activităţi în zona unui complex din Sectorul 4, iar în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, au constatat faptul că un bărbat oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a avea autorizaţie în acest sens”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, Agerpres.
Foto: Agerpres

În urma controlului întregului punct de lucru, au fost identificate peste 3.000 de kg de articole pirotehnice, deţinute fără drept în vederea comercializării.

Cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată şi ridicată de către poliţişti.

”Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept”, arată sursa citată.

Teleorman

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman au efectuat trei percheziţii domiciliare în municipiul Roşiori de Vede şi au descoperit 500 de kilograme de articole pirotehnice, informează, joi, IPJ Teleorman.

Percheziţiile au avut loc la locuinţele a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani.

”În urma activităţilor, desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, la unul dintre imobile, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 500 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 şi F3”, precizează IPJ Teleorman.
Foto: Agerpres

Faţă de doi bărbaţi, de 31 şi 34 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată.

La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Teleorman.

Sibiu

Doi bărbaţi, unul din localitatea Brateu şi celălalt din localitatea Dumbrăveni, sunt cercetaţi penal după ce, în urma unor percheziţii, poliţiştii au descoperit la domiciliile acestora 300 de kilograme de articole pirotehnice pe care le comercializau fără a avea acest drept, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

”La data de 21 decembrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localităţii Brateu. În locuinţa unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, poliţiştii sibieni au descoperit 50 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 şi F4 pe care le comercializa fără a avea acest drept. La acceaşi dată, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localităţii Dumbrăveni. La domiciliul unui localnic, în vârstă de 56 de ani, poliţiştii de arme au identificat 250 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 şi F4 pe care le comercializa fără a avea acest drept”, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliţia Sibiu.
Foto: Agerpres

În ambele cazuri, materialele pirotehnice găsite au fost ridicate în vederea confiscării, cei doi bărbaţi fiind în continuare cercetaţi sub supravegherea procurorilor, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 lit. a.) din legea 126/1995, republicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel