EXCLUSIV  România, republică. Liviu Mihaiu: "E de Vocea României, X Factor!!!" - VIDEO

Opţiunea monarhică este un "must have" pentru jurnalistul Liviu Mihaiu, fondator și realizator Radio Guerilla, care a dat amănunte despre acest subiect într-un interviu la DC News.

La întrebarea colegei noastre Anca Murgoci, depre monarhie şi despre necesitatea ei şi a unui referendum, Liviu Mihaiu a răspuns foarte convins:

"Avem nevoie de monarhie! Eu sunt monarhist de 27 de ani. Ceea ce este impresionant pentru mine, dacă mai ţineţi minte, în anii '90, dacă vorbeai despre asta puteai să iei şi bătaie, iar astăzi, ceea ce am trăit în aceste zile de doliu (...) a fost de natură hipnotică. Pentru că a reactivat memoria colectivă de unde s-a întrerupt ea. Şi de aia vedem foarte mulţi republicani, intelectuali, care spun şi astăzi "Bă, să ştii că ai dreptate: ca nouă să ni se potrivească!". Şi asta mi-a întărit convingerea."

"Noi vrem să ne alegem preşedintele", a punctat, la rândul său, jurnalistul Val Vâlcu.

- "Eu am o vorbă: Câţi preşedinţi vreţi să mai alegeţi, ca să vă daţi seama că nu ni se potriveşte?!". Vorba lui Petre Ţuţea "numai întâmplător poate să vină un preşedinte providenţial". Noi ne alegem preşedintele doar pe vot negativ. Îl alegem pe ăsta, că ălălalt e rău. Noi nu mergem pe competenţă. Nu e Vocea României, nu e X Factor... deşi e Vocea României!"

"Un monarh crescut de mic are în genă 1000 de ani de aşa ceva. E deasupra clasei politice. E stupid să crezi că monarhul ţine cu PDL-ul, cu USR-ul... N-are nevoie, că nu sunt din aceeaşi familie! Noi suntem o ţară care ne-am declarat religioasă în proporţie de 95%. Mă refer la toate religiile. Unei astfel de ţări i se potriveşte monarhul. Aşa... ca republican poţi să ai ghinionul să votezi negativ şi să te trezeşti cu un mitocan, securist, beţiv şi iresponsabil. De exemplu! Ăsta este riscul Republicii! Pe când la regi... şi când sunt defecţi sunt mai buni decât un preşedinte!", a mai spus Mihaiu despre cum vede el valorile monarhiei.

Interviul întreg pentru DC NEWS - şi replicile spumoase ale lui Liviu Mihaiu - îl puteţi asculta aici:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel