Mihai Tudose - bănci. Adrian Vasilescu: Un intelectual care nu are de-a face cu băncile

Adrian Vasilescu, consilierul personal al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a avut o reacție după cele mai recente declarații ale premierului Mihai Tudose despre bănci.

"Guvernul însuși este la mâna băncilor în foarte multe cazuri. La urma urmei, lună de lună, Guvernul se împrumută la bănci, plătește pensii, plătește salarii, pe urmă strânge dările, dă banii înapoi la bănci. Este o relație continuă și o relație benefică între bănci și Guvern", a zis Adrian Vasilescu la Antena 3.

Mihai Tudose a declarat că refuză să își țină salariul pe card pentru că nu acceptă să dea băncii "câte doi bani" de fiecare dată când foloseşte cardul. În plus, a povestit o experiență personală potrivit căreia a depus la bancă 500 de dolari, iar după doi ani a fost sunat de bancă pentru a plăti 50 de dolari comision, în condițiile în care banii depuși nu mai erau în cont.

[citeste si]

"Declarația premierului este neinspirată. Înțeleg că este declarația unui intelectual care nu are de-a face cu băncile. A avut un incident nefericit, sunt sigur că astfel de lucruri se întâmplă. Vreau să fac o subliniere. În orice țară, băncile se mișcă în funcție de cât le lasă legile să se miște. Nu am auzit pe nimeni de la Guvern, nici pe premier, nici pe ministrul de Finanțe spunând că băncile ar încălca legea. Legile noastre sunt interpretabile și atât instituțiile, cât și oamenii întind coarda atât cât este posibil. Așa se întâmplă peste tot în lume", a mai spus Adrian Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel