Mihai Sturzu: Proiect de modificare a Legii partidelor, depus în Parlament

Un tânăr deputat social-democrat a depus, marți, în Parlament un proiect de lege prin care dorește modificarea Legii partidelor, astfel încât un partid să poată fi constituit de cel puțin trei persoane. De altfel, liberalizarea vieții politice a fost unul dintre termenii acordului propus de către europarlamentarul Monica Macovei lui Klaus Iohannis pentru susținerea în turul II al alegerilor prezidențiale.

Deputatul PSD Mihai Sturzu a depus marți în Parlament proiectul de lege prin care dorește modificarea Legii partidelor, astfel încât un partid să poată fi constituit de cel puțin trei persoane, scrie Agerpres.

"Clasa politică are nevoie de oameni noi. Cred că această lege poate aduce oameni noi în politica din România și cred că va servi cetățenilor săi astfel încât fiecare cetățean are un drept fundamental — acela la conectivitate, să se poată conecta cu politica din România", explicat Sturzu în declarația susținută la Palatul Parlamentului

Potrivit acestuia, actul normativ, care a fost semnat de 10 deputați PSD, este susținut public de Monica Macovei, Klaus Iohannis, Victor Ponta.

Monica Macovei, scrisoare pentru Klaus Iohannis: Ce îi solicită

"Și îmi doresc, am încredere că acest proiect va trece repede prin Parlament. Avem alegeri în 2016, cred că putem să ne gândim de pe acum la acel an. (...) Cred că putem spune cu capul sus că există în Parlament parlamentari care și fac ceea ce spun", a menționat Mihai Sturzu.

În prezent, potrivit Legii partidelor politice, la capitolul Înregistrarea partidelor politice, se precizează că la Tribunalul București este nevoie și de lista semnăturilor de susținere a membrilor fondatori care trebuie să cuprindă cel puțin 25.000 de membri fondatori, domiciliați în cel puțin 18 din județele țării și municipiul București, dar nu mai puțin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste județe și municipiul București.

Macovei: "L-am sunat pe Iohannis". Ce i-a cerut președintelui ales

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel