Macovei: "L-am sunat pe Iohannis". Ce i-a cerut președintelui ales

Europarlamentarul Monica Macovei spune că l-a sunat pe președintele ales al României, Klaus Iohannis, pentru a-l anunța că intenționează să-i trimită o scrisoare în care îi solicită să propună adoptarea unui anumit proiect de lege.

Întrebată, luni, la Adevărul Live, cum apreciază activitatea de până acum a lui Klaus Iohannis, care deocamdată nu și-a preluat atribuțiile de președinte al României, Macovei a răspuns:

"E prea devreme să mă pronunț. Mă interesează, pe mine și cred că și pe oameni, să îndeplinească acele lucruri. În ultima scrisoare, i-am dat telefon înainte să-l anunț, am solicitat ca până la finele lui decembrie să roage parlamentul să adopte acel proiect de lege cu liberalizarea partidelor pe care i l-am și trimis scris".

Eurodeputatul a adăugat că tineretul social-democrat i-a preluat tema, spunând că Mihai Sturzu, șeful TSD, "s-a urcat pe acest cal".

Monica Macovei i-a trimis președintelui ales Klaus Iohannis proiectul de lege privind liberalizarea vieții politice, care permite înființarea partidelor politice cu minimum trei membri. Macovei a cerut și adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită "votul la distanță" - electronic și prin corespondență - pentru toți românii din țară și străinatate, potrivit unui comunicat remis de europarlamentar.

Elena Udrea: Monica Macovei a făcut o obsesie pentru mine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel