Mihai Lucan - Percheziții DIICOT. Descinderi de dimineață - UPDATE 3

DIICOT
DIICOT

Miercuri dimineață, procurorii DIICOT au descins în Cluj Napoca, potrivit Antena 3.

Potrivit primelor date, ar avea loc percheziții la o clinică din Cluj-Napoca, dar și în alte locații. Printre cei vizaţi s-ar număra şi profesorul Mihai Lucan, conform Antena 3.

UPDATE 3: Avocatul familiei lui Mihai Lucan, Eugen Iordăchescu, a declarat, miercuri, presei, că probaţiunea pe care o derulează procurorii este incipientă şi că nu ar exista nicio dovadă care să-i incrimineze pe suspecţi.

'Ştiu că vor fi duşi la audieri la Bucureşti. Din punctul nostru de vedere, probaţiunea este mai mult decât incipientă şi nu există nicio dovadă că au fost comise fapte ilegale. (...) Se bazează pe nişte estimări pe care le-au făcut, nu se ştie când, nu există expertiză. Din punctul nostru de vedere, e un non sens', a spus avocatul Eugen Iordăchescu. 

UPDATE 2: Şapte suspecţi şi alți 30 de oameni urmează să fie aduși la audieri.

UPDATE 1: Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, cinci percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul cauzat fiind de peste 5 milioane lei, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Potrivit sursei citate, percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi procurorii DIICOT-ST.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de trei persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

'Din primele verificări a reieşit că membrii acestui grup infracţional organizat avea drept scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceştia şi-ar fi promovat interesele. Gruparea infracţională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menţinerii în funcţiile de conducere pe care le deţineau. În perioada 2005-2016, membrii grupului infracţional organizat ar fi devalizat persoana vătămată pe de o parte, în beneficiul altei clinici medicale private', se arată în comunicatul de presă.

VEZI ȘI Chirurgul Mihai Lucan, vizat de percheziții DIICOT

Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei.

VEZI ȘI Profesorul Lucan, vizat de DIICOT, ipoteză. Bonus: Ce NU accepta niciodată

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel