Mihai Gâdea: 'Ce e corect să fac?' Mărturisesc că am stat mult în dubiu

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Mihai Gâdea a comentat, marți seară, imaginile cu Sorina Pintea în cătușe.

„Vă mărturisesc că am stat mult în dubiu dacă să difuzez imaginile cu doamna Sorina Pintea cu momentul în care ajunge la clinică. Pentru că aceste imagini nu ar trebui să fie văzute niciodată. Pe de altă parte, în momentul în care presa are niște astfel de imagini e o întrebare pe care ți-o pui ca jurmalist: 'Ce e corect să fac?': e corect să dau aceste imagini, slujesc interesul public, ele sunt relevante pentru a afla adevărul sau ar fi mai bine  să nu dau aceste imagini pentru că ele lezează demnitatea unui om?

Întrebarea este dacă ele ar trebui să fie văzute - și când spun 'dacă ar trebui să fie văzute', nu dacă televiziunile ar trebui să aplice cenzura, pentru că cenzura este un lucru pe care nimeni nu ar trebui să-l aplice atunci când este vorba de un stat democratic, de o țară liberă. Problema este dacă jurnaliștii trebuiau să știe astfel de informații și, în condițiile în care sunt jurnaliști la intrare în clinica MAI, dacă cei care o escortează pe doamna Pintea ar trebui să aplice aceste măsuri, și anume: este luată din mașină, încătușată, într-o stare fizică evidentă, e slăbită, are o boală autoimună pe care o știe toată lumea, plânge, e luată și plânge în cătușe și aproape târâtă așa în această clinică.

CEDO spune că nimeni nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament!", a spus Mihai Gâdea, marți seară, Mihai Gâdea la Antena 3.

VEZI ȘI: Laura Vicol, după imaginile serii cu Sorina Pintea: Când trebuie puse cătușele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel