Mihai Claudiu Tusac, primarul Mangaliei, sub lupa ANI pentru fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia în vederea cercetării primarului din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, edilul aflându-se şi în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mihai Claudiu Tusac s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3.11.2008 - 24.06.2009 şi în perioada 26.07.2008 - 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC 'Administrarea Parcului Industrial Mangalia' SRL, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform dispoziţiilor art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003, funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al Municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional.

De asemenea, ANI a stabilit că în cazul primarului din Mangalia există indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece în declaraţia de interese depusă la data de 16.06.2009 el nu a menţionat calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC 'Administrarea Parcului Industrial Mangalia' SRL şi a SC RAJA SA Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel