EXCLUSIV  Mihai Bundoi, Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România. Ce face un medic în industria tutunului / video

Fotografie de la Basil MK: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tutun-dependen-a-adic-ie-trabuc-247040/
Fotografie de la Basil MK: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tutun-dependen-a-adic-ie-trabuc-247040/

Mihai Bundoi este Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România. Ce caută un medic în industria tutunului? Aflăm chiar de la Mihai Bundoi.

Mihai Bundoi a lucrat peste 27 de ani în industria farmaceutică, a fost Country Manager pentru România și Bulgaria al unei companii americane, lider mondial în cercetarea și producerea de analgezice. Ulterior, a deținut funcția de consilier superior în Ministerul Sănătății din România, în cadrul Direcției de Asistență Medicală și Sănătate Publică, precum și în cadrul departamentului care a gestionat Președinția României la Consiliul European.În ultimii doi ani, Mihai Bundoi a ocupat poziția de Director Executiv al asociației care reunește companiile farmaceutice americane prezente pe piața românească. Este absolvent al UMF Carol Davila București, cu dublă specializare, medic și  fiziokinetoterapeut. De asemenea, are un MBA al The Open University, UK, precum și un Masterat în Administrarea Sistemelor de Sănătate în cadrul Universității București.

Cinci milioane de români fumează. Numărul crește an de an

Și este nevoie de medici în industria tutunului, din moment ce cinci milioane de adulți, români, fumează. Dar aflăm mai multe de la Mihai Bundoi, Head of Scientific & MedicalAffairs la Philip Morris România. 

„De ce este un medic în industria tutunului? Haideți să o luăm altfel. România, ca toate celelalte țări, are politici de sănătate, ceea ce înseamnă controlul fumatului și al tutunului, are o legislație cât se poate de clară și, cu toate acestea, avem peste cinci milioane de fumători în România. Iar numărul crește cu aproximativ 1-2 puncte procentuale, la un an-doi. Dar ce putem observa? Aceste politici de sănătate au o eficiență până la un anumit punct. Mai departe, eficiența lor ar putea fi optimizată”, a zis Mihai Bundoi la DC News și DC Medical.

România se bazează doar pe prevenția fumatului și campaniile de renunțare la fumat. Atât. Dar lipsește ceva, spune Mihai Bundoi: ce facem cu oamenii care continuă să fumeze? Vorbim de cinci milioane de persoane, un număr în continuă creștere. Acești oameni nu pot fi neglijați.

„Măsurile destinate strict adulților care fumează poate că nu sunt cele care trebuie să fie. Din acest motiv, corporațiile - cum ar fi Philip Morris International - și-au asumat rolul de a investi în inovație, cercetare, preluând experiența din industria farmaceutică în ceea ce privește experiența bună de laborator, experiența bună de studiu clinic. Se fac cercetări, se dezvoltă noi produse. Sunt studiate din punct de vedere toxicologic, din punct de vedere al influenței asupra celulei umane”, a mai zis Mihai Bundoi la DC News și DC News TV.

CITEȘTE ȘI: Oamenii își satisfac dependența de nicotină prin fumat și mor din cauza fumului de țigară. Mihai Bundoi (Philip Morris România): Cu ce vor fi înlocuite țigările / video - https://www.dcnews.ro/oamenii-isi-satisfac-dependenta-de-nicotina-prin-fumat-si-mor-din-cauza-fumului-de-tigara-mihai-bundoi-philip-morris-romania-cu-ce-vor-fi-inlocuite-tigarile-video_906546.html

Vedeți mai multe aici:

Philip Morris International vrea un viitor fără fum

România se află în centrul strategiei Philip Morris International de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse fără fum care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde de dolariîn dezvoltarea, fundamentarea științifică și comercializarea produselor fără fum. PMI este o companie puternic centrată pe cercetare și inovație permanentă: peste 980 de oameni de știință, ingineri, tehnicieni și personal de asistență lucrează zilnic pentru a extinde portofoliul de produse fără fum, care livrează nicotină fără să ardă tutunul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel