Miguel Canete, comisar european, contestat din propria țară. Proteste în stradă, organizate în ziua audierilor

Membri ai Parlamentului European și ai societății civile vor protesta față de numirea spaniolului Miguel Canete în funcția de comisar european pentru Energie și Climat în ziua audierii acestuia în Parlamentul European.

Organizatorii așteaptă între 50 și 100 de persoane la manifestația "Opriți-l pe Canete" de la Palatul Luxembourg, în apropiere de clădirea Parlamentului European din Bruxelles, conform Euractiv.

Mai mulți eurodeputați spanioli de pe partea stângă a eșicherului politic contestă numirea lui Canete în Executivul european din cauza legăturilor acestuia cu industria petrolieră și remarcile sexiste făcute recent. De altfel, opoziția din Spania s-a opus încă de la început nominalizării lui Canete, membru al familiei popularilor europeni, asemenea premierului spaniol Mariano Rajoy.

Conservatorul spaniol va fi audiat miercuri de eurodeputați. Parlamentul European are puterea de a aproba sau de a respinge Comisia Europeană ca întreg. Dar, dacă audierile decurg prost, Legislativul poate pune presiune pe Jean-Claude Juncker să înlocuiască unul dintre comisari.

Jocuri subterane în Comisia Europeană: comisar scos din schemă

"Nicio persoană care și-a spălat mâinile în petrol nu ar trebui nominalizat în funcția de comisar pentru energie. Nu ne putem aștepta la nimic bun pentru energia regenerabilă sau pentru cetățeni în mandatul lui Canete. Îi îndemnăm pe eurodeputații tuturor facțiunilor politice să ia măsuri și să decline numirea lui Canete la Energie și Climat", spune Martin Behar, un eurodeputat spaniol de stânga.

E de așteptat ca probleme în timpul audierilor să mai întâmpine nominalizarea Sloveniei, Alena Bratusek, și cea a Ungariei, Tibor Navracsis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel