Migranți din Bangladesh, depistați la Giurgiu într-un camion

Migranți din Bangladesh, depistați la Giurgiu într-un camion  /  Sursă foto: Pixbay
Migranți din Bangladesh, depistați la Giurgiu într-un camion / Sursă foto: Pixbay

Trei migranți din Bangladesh au fost depistați la punctul de frontieră Giurgiu într-un camion cu parafină din Turcia.

Trei bărbaţi din Bangladesh au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre în România prin PTF Giurgiu, ascunşi într-un autocamion care transporta parafină din Turcia.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 56 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, parafină din Turcia, pentru o societate comercială din România. Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că şnurul asigurator al semiremorcii era secţionat şi lipit. Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au depistat, în compartimentul marfă, trei bărbaţi care se aflau ascunşi printre marfa transportată", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Persoanele sunt din Bangladesh



La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate sunt din Bangladesh şi au de 35, 37, respectiv 76 de ani.

Cei trei cetăţeni străini au declarat poliţiştilor faptul că, în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, s-au urcat în autocamion, fără a avea consimţământul şoferului, beneficiind de ajutorul unui bărbat căruia i-au plătit 1.000 de euro. Ei intenţionau să ajungă în Italia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi, conform protocolului româno-bulgar, şoferul, persoanele depistate şi mijlocul de transport au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, precizează Agerpres.

Incident în avion la Bruxelles. Pasagerii au fost evacuați după ce un imigrant s-a încuiat în toaleta aeronavei

Un pasager fără documente s-a urcat joi dimineață pe un avion Ryanair, pe aeroportul Zaventem din Belgia. Bărbatul s-a urcat la bordul avionului spre Milano fără documentele necesare. Acesta i-a îmbrâncit pe ceilalți pasageri și apoi s-a închis în toaletă. Polițiștii federali au pătruns în toaletă și l-au arestat pe bărbat. Aeronava a fost apoi evacuată pentru a se face o anchetă.

Faptele au avut loc joi dimineață, la ora 8.30, într-un avion care trebuia să decoleze spre Milano. O pasageră era deja la bord în acel moment și a văzut cum s-au desfășurat evenimentele.

„Un bărbat se așezase pe un scaun care nu îi era rezervat”, spune ea. „S-a mutat apoi pe un alt loc, dar acesta a fost destinat unui alt pasager. După aceea nu l-am mai văzut. Dar chiar înainte ca avionul să decoleze, pilotul a spus că un călător s-a închis în mod deliberat în toaletă și nu a vrut să iasă. Panica din avion a fost mare. În cele din urmă, ofițerii au urcat la bord. Au spart ușa toaletei, după care bărbatul a fost încătușat”, a precizat femeia.

Poliția federală a confirmat faptele și a anunțat că pasagerul s-a urcat la bord fără documentele necesare. „Bărbatul a provocat probleme aeronavei”, se pare. „I-a împins pe ceilalți pasageri și apoi s-a închis în toaletă. Am reușit până la urmă să-l ridicăm fără probleme. Deoarece bărbatul lăsase și bagaje în avion, toată lumea a trebuit să părăsească avionul, astfel încât să putem efectua un control în aeronavă", au precizat forțele de ordine (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel