Microsoft cere Samsung să plătească drepturi de autor de 15 dolari pentru fiecare smartphone produs

microsoft
microsoft

Microsoft cere Samsung să plătească 15 dolari pentru fiecare smartphone produs bazat pe platforma software Android a Google, deoarece sistemul de operare foloseşte numeroase brevete ale gigantului american, transmite Reuters.

Samsung va încerca să reducă suma la circa 10 dolari per smartphone în schimbul consolidării alianţei dintre cele două companii în privinţa platformei software Windows Phone, au declarat surse din industria de profil pentru ziarul sud-coreean Maeil.

Microsoft a anunţat, în aprilie anul trecut, că a încheiat un acord de licenţiere cu grupul taiwanez HTC Corp, în baza căruia va încasa plăţi din drepturi de proprietate intelectuală pentru fiecare telefon Android produs de companie.

Analiştii estimează că Samsung, al doilea mare producător de telefoane mobile din lume, a vândut circa 19 milioane de smartphone-uri în trimestrul al doilea şi deţine poziţia dominantă în zona terminalelor care rulează sistemul Android.

Majoritatea specialiştilor estimează că grupul sud-coreean va depăşi Nokia ca vânzări, preluând prima poziţie la nviel mondial şi detronând compania finlandeză pentru prima dată în 10 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel