Urmărește emisiunea live


Microfon unic pentru Papa Francisc. Vezi cum arată

Vizita Papei Francisc a fost atent pregătită de autoritățile române și reprezentanții Bisericii Romano-Catolice. 

După întâlnirile cu autoritățile politice și societatea civilă, a doua parte a zilei de vineri este dedicată dimensiunii spirituale, începând cu Biserica ortodoxă și încheind cu Biserica catolică.

Astfel, la 15.45, papa merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita papei și a patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea "Tatăl Nostru" și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala "Sf. Iosif" a arhidiecezei romano-catolice de București.

Microfon special pentru Papa Francisc

Conform paginii oficiale de Facebook, Papa la București, dedicată evenimentului, Papa Francisc va avea un microfon unic la Sfânta Liturghie din Catedrala Sf. Iosif. Suveranul va folosi un microfon identic cu cel pe care îl folosește la Vatican.

Catedrala Sf. Iosif este singurul loc în care se va utiliza acest tip de microfon, pe parcursul Vizitei Apostolice în România a Sfântului Părinte.

Vezi și: Papa Francisc în România. Veșmintele pe care le va îmbrăca Suveranul Pontif

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel