Microbuz USR, vandalizat. BEC: Mașinile cu însemne electorale nu sunt legale în campanie

Dan Barna/ foto Agerpres
Dan Barna/ foto Agerpres

Mașinile cu însemnele electorale ale lui Dan Barna nu sunt legale în campania electorală, potrivit BEC.

BEC a respins, recent, contestațiile USR-PLUS la deciziile Birourilor Electorale Județene din Maramureș și Vaslui, care au constatat că mașinile cu însemnele electorale ale lui Dan Barna nu sunt legale în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Biroul Electoral Județean Maramureș a admis, pe 18 octombrie, sesizarea organizației PSD și a dispus înlăturarea însemnelor electorale de pe o mașină din Baia Mare pe care se regăsea „îndemnul de a vota candidatul Dan Barna și imaginea acestuia, cu specificația clară a funcției pentru care candidează", arată decizia BEC de miercuri. De asemenea, BEJ Maramureș a dispus emiterea unor adrese către IPJ, Poliția de Frontieră Română, Jandarmeria Română, polițiștii locali și primarului pentru a duce la îndeplinire decizia. Alianța USR-PLUS a contestat această decizie, susținând că a inscripționat un autovehicul „în scopul exclusiv al utilizării acestuia cu ocazia desfășurării unor evenimente electorale în teritoriu, după ce, în prealabil, a obținut aprobarea prealabilă a Autorității Electorale Permanente", arată, potrivit Mediafax, BEC.

BEC susține că, din interpretarea textelor legale, rezultă că nu este permisă inscripționarea unor autovehicule cu mesaje de propagandă electorală si nici amplasarea pe acestea a unor afișe electorale.

Amintim că microbuzul de campanie al Alianţei USR - PLUS din Vâlcea a fost găsit vandalizat, miercuri dimineaţa, într-o parcare din Râmnic, persoane necunoscute trasând mai multe dungi cu un spray cu vopsea neagră pe autocolantul aplicat pe autovehicul, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel