Microbuz plin cu migranţi ascunşi în cutii de carton, oprit la PTF Nădlac II

Autorităţile de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au descoperit, în timpul verificării unui microbuz care ieşea din ţară, 14 migranţi din Irak care erau ascunşi în cutii de carton, încercând să ajungă astfel în Germania.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, microbuzul era condus de un cetăţean român în vârstă de 31 de ani, iar vehiculul era înmatriculat în România.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, în compartimentul marfă, au fost descoperiţi paisprezece cetăţeni străini, ascunşi în trei cutii de carton", precizează comunicatul.

În urma verificării identităţii celor din microbuz, s-a stabilit că sunt irakieni, şase bărbaţi, patru femei şi patru minori cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Ei intenţionau să ajungă în Germania, însă nu aveau documente pentru a intra în Spaţiul Schengen.

Microbuzul a fost indisponibilizat de autorităţi pe perioada anchetei, iar şoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

(w670)

Vezi și: Doi migranți au murit în condiții dramatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel