Mici Kaufland. Prefectul din Harghita, solicitare pentru supermarket

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a solicitat, luni, conducerii unui supermarket din Odorheiu Secuiesc să transmită măsurile care au fost luate sau urmează să fie luate în cazul vânzătoarei care nu ar fi servit un cumpărător pentru că era român. 

În solicitarea trimisă supermarketului, prefectul spune că "a luat act cu îngrijorare de incidentul petrecut între un cumpărător şi un vânzător" şi cere un punct de vedere legat de acest aspect, dar şi să-i fie comunicate măsurile luate pentru ca aşa ceva să nu se mai repete. 

"Prefectul judeţului Harghita, în calitate de garant al respectării Constituţiei şi al legilor care guvernează România, vă solicit un punct de vedere cu privire la acest incident, respectiv măsurile pe care le-aţi dispus sau pe care urmează să le dispuneţi pentru ca astfel de acţiuni ale unor cetăţeni români, indiferent de etnie, să nu se mai producă. Totodată, considerăm că astfel de manifestări ale unor cetăţeni nu pot decât să aducă atingere atât ordinii şi siguranţei cetăţenilor, cât şi relaţiilor interetnice la nivel de comunitate locală", se arată în solicitarea trimisă supermarketului. 

Adrian Jean Porei a declarat luni,  ă astfel de manifestări nu sunt binevenite în judeţ şi a făcut apel la înţelepciune, punctând că trebuie respectat articolul din Constituţie potrivit căruia limba română este limba oficială a statului. 

"Astfel de manifestări şi incidente nu sunt binevenite în Harghita, un judeţ în care convieţuirea paşnică şi respectul reciproc trebuie să primeze. În acelaşi timp, articolul din Constituţie potrivit căruia limba oficială în România este limba română este în vigoare şi orice cetăţean, indiferent de etnie, are obligaţia să-l respecte. Dezamorsarea unor astfel de incidente trebuie făcută cu raţionament, dar şi cu înţelegere de fiecare parte, pentru ca ele să nu se mai repete. Într-o ţară europeană, astfel de incidente nu-şi au locul, de aceea fac apel la cetăţenii din Harghita, dar şi la cei care vin în vizită să dea dovadă de înţelepciune şi de respect pentru legile României", a declarat Adrian Jean Andrei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel