MH17, Ucraina. Incertitudine legată de numărul morților găsiți

Experţii olandezi, care se ocupă de repatrierea cadavrelor pasagerilor zborului MH17, au numărat oficial 200 de corpuri neînsufleţite în trenul ajuns la Harkov marţi, în timp ce până în prezent se anunţaseră 282.

VEZI ȘI: Dovada că miniștrii de Externe din UE se tem de Vladimir Putin

"Suntem absolut siguri că sunt corpurile a 200 de persoane diferite în tren", a explicat Jan Tuinder, şeful delegaţiei olandeze în Ucraina, în timpul unei conferinţe de presă la Harkov.

"Unde sunt celelalte? Acest lucru va face parte din investigaţiile următoare", care vor avea loc în Olanda, a adăugat el.

În plus, el a asigurat că în mod sigur au rămas "fragmente de corpuri la locul catastrofei", scrie Mediafax.

Tuinder a explicat că experţii vor pregăti cadavrele şi vor face verficări pentru ca sacii mortuari să nu conţină explozibili sau substanţe radioactive.

Marţi, 50 de cadavre au fost pregătite pentru repatriere, iar "vineri vor fi gata toate corpurile neînsufleţite", a explicat Volodimir Groisman, vicepremierul ucrainean, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Înainte de plecarea primului avion, miercuri, o ceremonie este prevăzută pentru ora locală 11.00 (11.00 ora României), pe aeroportul din Harkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel