MH17. Rușii aşteaptă explicaţii din partea Ucrainei

Rusia aşteaptă explicaţii din partea Ucrainei în legătură cu sistemele de rachete de tip Buk pe care armata ucraineană le-ar avea în zona în care s-a prăbuşit avionul de pasageri malaysian, afirmă adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, citat de AFP.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Radu Paraschivescu (Digi24) vorbește despre concedierea jurnalistei Ana Iorga Mihail

Anatoli Antonov a prezentat sâmbătă câteva "întrebări simple" adresate Administraţiei de la Kiev în legătură cu doborârea avionului malaysian, incident atribuit de Ucraina şi de Statele Unite insurgenţilor proruşi susţinuţi de Moscova.

"Răspunsul la aceste întrebări ar putea să ne permită tuturor, nu doar Rusiei, ci şi Occidentului şi Asiei, să încerce să găsească răspunsul la o întrebare fundamentală: ce s-a întâmplat pe cerul Ucrainei şi ce putem face ca aşa ceva să nu se repete?", a spus Antonov.

Oficialul rus a cerut Guvernului de la Kiev să ofere detalii despre utilizarea rachetelor Buk în estul Ucrainei şi de ce există astfel de sisteme dat fiind că insurgenţii nu au avioane, scrie Mediafax.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în ziua prăbuşirii avionului malaysian, sisteme de rachete Buk ale armatei ucrainene erau operaţionale în estul Ucrainei. Moscova susţine că armata ucraineană are 27 de sisteme de rachete Buk în regiunea Doneţk.

Kievul afirmă că echipajul care a lansat racheta spre avionul de pasageri malaysian era format din cetăţeni ruşi. Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaysian a fost doborât cu o rachetă de tip Buk SA-11, de fabricaţie rusească.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că "dovezile arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă ucraineană aflată sub controlul separatiştilor proruşi", sugerând că au fost utilizate sisteme militare de fabricaţie rusească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel