EXCLUSIV. Radu Paraschivescu (Digi24) vorbește despre concedierea jurnalistei Ana Iorga Mihail

Vineri, DC News a publicat un articol în care Ana Iorga Mihail povestea că a fost concediată de la Digi24 din cauza unui mesaj postat pe Facebook. Ana Iorga Mihail scria pe rețeaua de socializare că Radu Paraschivescu, în prima ediție a emisiunii "Pastila de limbă", de la Digi24, a făcut o greșeala gravă, faultând astfel limba română.

Pe de altă parte, Radu Paraschivescu spune că nu se potrivește povestea fostei sale colege de la Digi24 din care reiese că ar fi "un om care nu are competențe lingvistice" din moment ce eroarea le aparține celor de la grafică. Jurnalistul vorbește, de fapt, despre o greșeală tehnică, cartoanele însoțitoare nefiind realizate de el.

Iată ce spune Radu Paraschivescu în exclusivitate pentru DC news

"DC News a publicat ieri, 18 iulie, un interviu cu Ana Iorga Mihail în care fosta angajată a postului Digi24 explica de ce a fost concediată. Ana Iorga Mihail (AIM) tricotează o poveste din care reiese că aș fi "un om care nu are competențe lingvistice" și care, după părerea dumisale, face deservicii publicului. Altfel spus, că "faultează limba română" într-o emisiune TV, "Pastila de limbă", care se ocupă chiar de greșelile de limbă și de exprimare. Postarea de pe Facebook a AIM (8 iunie 2014) asta susține. Realitatea este cu totul alta și prezintă o AIM căreia i-a fost extirpată buna-credință.

VEZI ȘI: EXCLUSIV: Ana Iorga Mihail, de la Digi24, a fost concediată din cauza unui mesaj postat pe Facebook

AIM îmi reproșează o eroare de limbă pe care NU am comis-o. Cine vede emisiunea "Pastila de limbă" din data de 8 iunie 2014 ("Ce-i cu astea" vs. "ce-s cu astea") se convinge repede. Există acolo o scăpare a celor de la grafică, dar asta nu e vina mea. În ce mă privește, explicația pe care am livrat-o (însoțită de patru exemple) a fost corectă din toate punctele de vedere. AIM a lucrat într-o televiziune și știe bine că realizatorul unei emisiuni nu redactează cartoanele însoțitoare. Că ele cad în răspunderea altcuiva.

În plus, AIM (ca toți cei care au urmărit emisiunea) m-a auzit și m-a văzut dând explicația corectă. Nu o dată, de mai multe ori. Repet: cine vede emisiunea se dumirește pe loc. Digi24 i-a cerut Anei Iorga Mihail să retragă acea postare pentru simplul motiv că distorsiona grav realitatea, nu din alt motiv. AIM a refuzat. Știu de ce: fiindcă i-am fost preferat pentru realizarea unei emisiuni despre greșelile de exprimare din limba română.

AIM îmi reproșează că nu am competențe lingvistice. Nu am, e adevărat. Sunt un biet filolog care a scris șaisprezece cărți (dintre care câteva despre proasta vorbire a limbii române), a tradus șaptezeci și cinci, a redactat cam o mie și are peste două mii de articole în presă. Alte competențe nu am. AIM consideră că singurul domeniu în care aș putea rosti păreri valabile e fotbalul, motiv pentru care își produce mistificarea care mă are ca țintă în registrul peluzei. Cam așa arată tabloul de fapt", a explicat Radu Paraschivescu pentru DC News.

Amintim că Digi24 a concediat în ultimele zile doi jurnaliști, Cristi Citre și Ana Iorga Mihail, pentru postările acestora de pe paginile personale de Facebook. 

VEZI EMISIUNEA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel