Urmărește emisiunea live


Mexicul pune pe PAUZĂ relația cu Spania, pe care o acuză de JAF

Mexicul pune pe PAUZĂ relația cu Spania, pe care o acuză de JAF / Foto: Pixabay, de MariaLR
Mexicul pune pe PAUZĂ relația cu Spania, pe care o acuză de JAF / Foto: Pixabay, de MariaLR

Mexicul acuză Spania de jaf și anunță că ia o pauză în relațiile diplomatice.

Relațiile dintre Mexic și Spania par să se deterioreze. Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a sugerat miercuri "să se ia o pauză" în relaţiile diplomatice cu Spania, într-o intensificare a retoricii atacurilor sale asupra fostei puteri coloniale din Mexic, pe care a acuzat-o că i-a jefuit ţara, relatează Agerpres, citând Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă regulate, Lopez Obrador a spus că este o chestiune de "a lua o pauză" fără a rupe relaţiile diplomatice cu Spania, afirmând că "relaţia nu este bună acum".

Spania refuză să comenteze acuzațiile


Un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Afacerilor Externe a refuzat să comenteze această afirmaţie, notează Reuters.

Andres Manuel Lopez Obrador a acuzat în mod repetat companiile spaniole că profită de Mexic, în special în sectorul energiei, asemănând acţiunile cu cele ale jefuitorilor din era colonială.

Preşedintele mexican a spus că a existat "promiscuitate economică" între Mexic şi Spania în timpul guvernelor precedente, când ţara sa a fost "jefuită".

"Deci cel mai bun lucru este să luăm o pauză, să ne tragem sufletul", a spus el.

Tensiunile Rusia-Ucraina vs. România. Ciucă: Toată lumea este îngrijorată. Se caută soluții

Tensiuni mai grave există între Rusia și Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația României, în contextul tensiunilor dintre  Rusia și Ucraina.

"În ceea ce priveşte situaţia în care ne găsim, cred că este important să subliniem faptul că, atâta timp cât suntem o ţară membră NATO, umbrela de securitate constituie un element de siguranţă pentru ceea ce înseamnă apărarea noastră ca ţară şi apărarea noastră în interiorul NATO. Nu aş exclude de aici rolul nostru ca ţară membră a UE, pentru că, în ansamblul acesta al eforturilor diplomatice, am putut să observăm implicarea liderilor europeni. Nu mai târziu de luni, am putut să vedem vizita şi demersul președintelui Macron la Moscova, un demers care se constituie într-un efort de a continua găsirea unei soluţii diplomatice.", a spus premierul Nicolae Ciucă, într-un interviu pentru jurnalistul Radu Tudor, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel