Metrorex se modernizează. Dotări de 30 de milioane de euro

Metrou
Metrou

Metrorex se va moderniza. Rovana Plumb a explicat pe ce se vor cheltui 30 de milioane de euro.

Metrorex are alocată, în bugetul pentru 2019, o sumă de 30 de milioane de euro pentru achiziţionarea a 13 trenuri noi pentru circulaţia pe Magistrala 5 şi 17 trenuri noi pentru magistralele aflate deja în funcţiune, a declarat, luni, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, la dezbaterile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului asupra proiectului de buget al MT pentru 2019.

Potrivit ministrului, compania Metrorex are prevăzut pentru anul 2019 un buget de 1,435 miliarde de lei, din care 417 milioane de lei este subvenţia, iar sumele pentru investiţii se ridică la 1,018 miliarde de lei, din care fondurile europene ajung la 836,781 milioane de lei.

Citește și: BUGET 2019, blocaj. Țapardel, din PE: Adevărat război de gherilă

"Aşteptăm aprobarea"

"Avem ca şi investiţii, care înseamnă 220,22 milioane de euro sau 1017,40 milioane de lei, Magistrala 4 Racordul 2 tronson Parc Bazilescu - Lac Străuleşti, Magistrala 5 Drumul Taberei - Universitate - Pantelimon, modernizarea instalaţiilor pe Magistralele 1, 2, 3 şi legătura reţelei de metrou cu Aeroportul internaţional Henri Coandă - este vorba de M6, vestitul proiect M6 - pentru care aşteptăm de la Comisia Europeană aprobarea cât de curând, a trecut de serviciile juridice ale Comisiei, este pe masă la doamna comisar şi aşteptăm aprobarea. La Magistrala 4, tronson Gara de Nord - Gara Progresu avem studiu de prefezabilitate şi studiu de fezabilitate. Avem şi achiziţii de trenuri noi de metrou: 13 trenuri noi pentru circulaţia pe Magistrala 5 şi 17 trenuri noi pentru magistralele în funcţiune deja, suma alocată în 2019 fiind de 30 de milioane de euro", a menţionat Rovana Plumb.

Citește și: Bușoi: Bugetul Sănătății ajunge pentru 10 luni, banii sunt cheltuiţi prost

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel