Bușoi: Bugetul Sănătății ajunge pentru 10 luni, banii sunt cheltuiţi prost

Vicepreședintele PNL susține că banii alocați pentru Sănătate sunt insuficienți și ar fi cheltuiți ”prost”, se arată într-un comunicat de presă. 

”Bugetul sănătăţii ajunge pentru medicamente şi programe de sănătate maximum 10 luni, banii sunt cheltuiţi prost, nu pe ceea ce este necesar. Spitalele regionale trebuie începute în 2019

Diferenţa între cifre şi realitate din bugetul pe 2019 se întâlneşte şi în domeniul Sănătăţii. Una spune PSD-ALDE ca să dea bine şi alta este realitatea din Sănătate”, susține Cristian Bușoi, vicepreședint PNL. 

Banii ajung doar pentru 10 luni!?

”Bugetul Sănătăţii este insuficient pentru nevoi esenţiale, banii pentru medicamente şi pentru programe de sănătate nu ajung decât pentru maximum 10 luni, iar fondurile pentru radioterapie şi dializă sunt insuficiente.

Mărirea sumei alocate la Sănătate, cum se laudă guvernul PSD-ALDE, nu se va reflecta deci nici în îmbunătăţirea serviciilor, nici în îmbunătăţirea infrastructurii şi nu se va regăsi în sănătatea românilor. Alocările suplimentare cu care se laudă guvernul înseamnă doar creşterea cheltuielilor cu salariile”, a mai declarat politicianul.

Reprezentanții PNL susțin că sunt esenţiale patru priorităţi de investiţii în bugetul alocat în Sănătate, şi parlamentarii PNL au depus mai multe amendamente în acest sens. Printre acestea, și finanțarea proiectelor celor opt spitale regionale din țară.

Vezi și: 

Lider al Camerei Deputaților: Povară grea pentru PSD-ALDE. Sunt improvizații

Raportul MCV, criticat de judecători şi procurori: Prezență repetată de afirmații false

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel