BUGET 2019, blocaj. Țapardel, din PE: Adevărat război de gherilă

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel transmite, din PE, că românii așteaptă bugetul, nu ”blocajul și scandalul făcute de opoziție”. 

”Parcă a devenit ceva ieșit din comun”

”Într-o ţară cum este România, în care se vorbeşte de dimineaţă până seara despre justiţie, corupţie, abuzuri, protocoale şi completuri ilegale, parcă a devenit ceva ieşit din comun să se vorbească despre felul în care se dezvoltă ţara. O dovadă în acest sens este creşterea cu 33% a Produsul Intern Brut, care va depăşi pentru prima dată în istorie 1.000 de miliarde de lei. Asta înseamnă că măsurile pe care economia din România le-a primit din partea actualei guvernări au avut şi efectul scontat”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Europarlamentarul PSD atrage atenția că educația va avea în 2019 o creștere a bugetului cu 47% mai mare decât în 2018, iar sănătatea va avea o creștere record de 84%. Domeniul investiţiilor primeşte în plus 15,4 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde vor merge către zona de transporturi.

Salariile și pensiile vor crește

”În paralel cu toate aceste creşteri importante de bugete în zonele strategice, actuala guvernare face şi ceea a promis în privinţa creşterii nivelul de trai al populaţiei: salariile şi pensiile românilor vor creşte şi în acest an, fiind deja bani alocaţi pentru majorări. Este încă o dovadă clară că Guvernul a construit bugetul punând pe primul plan dezvoltarea ţării, în paralel cu îmbunătăţirea vieţii românilor”, a precizat Claudia Ţapardel.

Război de gherilă 

Europarlamentarul PSD atrage atenția că ce e mai greu acum urmează, în Parlament, unde partidele de Opoziție se pregătesc de un ”adevărat război de gherilă”, prin care să blocheze și să întârzie aplicarea măsurilor din buget. 

”Cer partidelor din opoziţie să renunţe la această logică a conflictului permanent, care nu face decât să blocheze lucrurile. Reprezentanţii opoziţiei parlamentare trebuie să intre într-o logică a construcţiei, prin care România să aibă cât mai repede un buget. Orice blocaj în Parlament sau la alte instituţii nu face decât să întârzie intrarea în vigoare a unor măsuri care dezvoltă România şi creşte nivelul de trai al oamenilor. Opoziţia parlamentară nu trebuie să urmeze exemplul negativ al preşedintelui Klaus Iohannis, care a ajuns să blocheze, fără niciun argument credibil, orice propunere care vine din partea actualei guvernări. Să lăsăm deoparte jocurile politicianiste, chiar dacă e an electoral, şi să dăm românilor cât mai repede un buget pozitiv, bazat pe creştere şi dezvoltare”, a concluzionat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel