Metrorex, primele date oficiale despre prăbușirea Bd. Eroilor

După articolul publicat sâmbătă în DCNews, reprezentanții Metrorex, proiectantul, consultantul și constructorul Magistralei 5 au fost chemați de Ministrul Transporturilor, pentru a găsi o soluție la criza de pe Bd Eroilor.Traficul din zona de vest a Capitalei este blocat, iar unele case au fost evacuate. Până la apariția semnalelor în presă, doar Poliția Capitalei publicase un comunicat despre blocajul apărut în trafic. Primarul interimar, Răzvan Sava și ministrul Transporturilor, Dan Costescu, au revenit din weekend și au început să dea comunicate la 24 de ore de la prăbușirea străzii.

Într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor se dau primele date oficiale despre dezastrul din zona Eroilor. Constructorul susține că surparea bulevardului s-a oprit:

"Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton.

Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei utilajului.
Specialiști din cadrul Metrorex precum și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor.

Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată."


Citește și: Capitala stă pe o bombă cu apă! Metroul aruncă totul în aer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel