Metoda "coperta". Ovidiu Puțura explică modul în care ajungeau dosarele la completele de judecată

Magistrați
Magistrați

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, senatorul Claudiu Manda, a afirmat marţi că fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, le-a explicat membrilor comisiei metoda ''coperta'' aferentă repartizării aleatorii a dosarelor în Justiţie, prin care acestea ajung la "anumite completele de judecată". 

"Domnul Puţura ne-a explicat cum este cu repartizarea aleatorie (...), cu cazul dosarelor din Justiţie, cum se face prin calculator şi ne-a explicat destul de clar cum poate ca grefierul să distribuie anumite dosare către un anumit complet de judecata. Ne-a explicat cum se poate merge cel puţin pentru cazurile de arest preventiv, cunoscându-se care sunt completele pregătite şi în sensul acesta se poate ajunge exact în ziua D pentru a ajunge la un anumit complet. Ne-a explicat şi cum este metoda 'coperta', am pus o serie de întrebări, am reuşit până la urmă să înţelegem la ce se referea când spunea despre 'metoda coperta' şi cum se poate ca această distribuţie aleatorie a dosarelor către anumite complete de judecata să ajungă exact acolo unde se doreşte", a spus Claudiu Manda după şedinţa în care Puţura a fost audiat pentru a doua oară de către Comisia SRI, pe parcusul a aproximativ şase ore. 

Potrivit lui Manda, Puţura a adăugat că asemenea speţei sale ar fi şi cea a lui Nicuşor Constantinescu, în care un ofiţer SRI ar fi vorbit cu judecătorul în ziua audierii în instanţă. 

[citeste si]

"A spus că a luat cunoştintă şi de o speţă asemănătoare, a domnului Nicuţor Constantinescu, în care spune că există o intervenţie în cadrul audierii domniei sale la instanţă în care ar fi venit un ofiţer SRI şi ar fi vorbit cu judecătorul în ziua judecăţii, rămâne să probăm (...) dacă mărturia domnului Constantinescu este adevărată, rămâne să vedem ce facem la nivelul Comisiei. (...) Ne-a prezentat o listă, în opinia sa, de persoane, de judecători de la Înalta Curte despre care domnia sa consideră că au relaţii apropiate cu sistemul, precizând probabil sau nefăcând o precizare foarte clară dacă este vorba despre zona de parchete sau zona de servicii. Este o listă pe care nu o s-o prezint (...). Nu putem să arătăm în spaţiul public doar o declaraţie a domnului Puţura (...) fără ca aceste lucruri să nu fie verificate, altfel ar fi doar nişte acuzaţii nefondate asupra unor oameni", a adăugat Puţura. 

Puţura a prezentat şi cazul Adrian Severin căruia i s-a adus la cunoştinţă o notă operativă cu mult înainte de a i se deschide un dosar. 

"Rămâne ca în cadrul comisiei să evaluăm dacă o să-l invităm şi pe domnul Adrian Severin să ne spună detalii de unde ştie, cum a luat act de acestă notă, ce presupune", a spus Manda. 

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura este condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel