Meteo. Vremea de Moș Nicolae

Vremea se menţine rece în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul ţării va fi mai cald decât ar fi normal. În sud şi în est norii vor fi prezenţi toată ziua şi va ploua, iar în Moldova şi la munte, trecător vor cădea ninsori şi lapoviţă. Pe suprafeţe restrânse, în Moldova şi Muntenia se va semnala polei. Vântul va sufla tare în sudul Banatului, al Transilvaniei, pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 grade în Moldova şi 12 grade în Maramureş şi Crişana.

BUCUREŞTI

Frig, ploi şi polei şi astăzi în Bucureşti La amiază nu sperăm la mai mult de 1 grad, iar vântul va sufla moderat.

MUNTE

La munte vor cădea precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali, izolat va ninge în Carpaţii Orientali, iar în Occidentali condiţiile de precipitaţii sunt reduse. La amiază vor fi 8 grade la Stâna de Vale, 7 la Păltiniş, 6 la Predeal, 4 la Sinaia, 2 la Semenic şi pe Ceahlău, iar vântul va sufla tare doar pe creste. În weekend vremea va fi închisă, iar precipitaţiile se vor extinde. Sâmbătă vor fi ploi mai ales ploi, iar duminică, pe fondul scăderii temperaturii, ploile trec în ninsori în zonele mai înalte şi în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla în continuare tare pe creste. Stratul de zăpadă măsoară 38 de cm la Sinaia, 13 cm la Predeal, 2 cm în Poiana Braşov 2, 49 la Bâlea Lac, 15 cm sus pe Ceahlău şi 4 cm la Straja.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice maximele sunt şi astăzi peste mediile climatologice specifice începutului de decembrie : 10 grade la Timişoara şi Oradea, 12 la Baia Mare, 8 la Cluj şi Sibiu şi 3 grade la Miercurea Ciuc. Cerul va fi variabil în Maramures, nordul Crişanei şi al Transilvaniei şi mai mult noros în rest, unde izolat va ploua slab. Vântul va fi puternic în sudul Banatului şi Transilvaniei.

Nici azi nu zărim soarele în sud şi plouă în general slab. Maximele sunt pozitive, dar nu depăşesc 5 grade. Se menţin condiţiile de polei în Muntenia.

În Dobrogea, tot vreme rece cu ploi slabe şi foarte mici şanse de soare. 3 grade, la amiază la Tulcea şi 6 la Constanţa. Vânt mai puternic pe litoral.

În Moldova este în continuare cel mai rece: maximele sunt în general negative, minus 2 grade la Focşani şi Bacău. Cer noros şi izolat lapoviţă şi ninsoare. Conditiile de formare a poleiului se menţin.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă va ploua în cam toată ţara, exceptând nordul Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor cădea precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp în regiunile sudice şi la munte. Pe arii restrânse se menţin condiţiile pentru producerea poleiului.. Vântul va sufla tare în sudul Banatului şi al Transilvaniei şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între minus 1 şi 11 grade cu plus.

În Bucureşti şi sâmbătă, vremea va fi închisă şi rece, cu 2 grade la amiază.

Continuă să plouă şi duminică, iar în jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane vor cădea ninsori şi lapoviţă. Izolat se va forma polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între pornesc de la minus 1 grad în Moldova şi se opresc la 9 grade în nord- vest.

În Bucureşti săptămâna se încheie cu ploi, vânt moderar şi cel mult 3 grade la ammiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel