Un spectacol de operă a fost întrerupt de mesajul RO-Alert privind furtunile.
Un spectacol de operă a fost întrerupt de mesajul RO-Alert privind furtunile. S-a întâmplat la Opera Națională București, iar momentul a fost surprins în imagini și postat pe Facebook de unul dintre spectatori, scrie Realitatea.net. În scurt timp, filmulețul a devenit viral.
Telefoanele spectatorilor au început să sune simultan când autoritățile au transmis alerta cu privire la furtuna de proporții de seara trecută. În imaginile postate pe rețelele de socializare se poate vedea cum la un moment dat toate telefoanele din sală sună asurzitor. Este vorba despre sonorul specific mesajelor RO-Alert. Zgomotul este atât de puternic, încât interpretarea celor de pe scenă nu se mai aude aproape deloc. După câteva secunde, s-a făcut din nou liniște, iar spectacolul de operă a continuat în mod normal.
După miezul nopții se anunță furtuni periculoase în mai multe zone ale țării. ANM a emis avertizări de cod galben, portocaliu și roșu. La această oră, este în vigoare un Cod Galben, valabil până luni dimineață, la ora 10:00.
”În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.” anunță ANM.
De asemenea, până la ora 03:00, în noaptea de duminică spre luni, avem în vigoare și un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente.
”În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50...90 l/mp. Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75...90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.” conform ANM. Vezi harta celor mai afectate zone de AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu