Mesaje împotriva războiului pe televiziunile din Rusia, la transmiterea paradei de la Moscova

Canalele TV din Rusia care transmiteau parada de Ziua Victoriei au arătat şi un mesaj împotriva războiului. 

Un mesaj anti-război ar fi apărut pe canalele TV din Rusia care transmiteau parada de Ziua Victoriei. Se pare că programele televiziunilor au fost piratate.

Atacul a fost făcut prin intermediul televizoarelor inteligente din Rusia. Pe marile canale, inclusiv Channel One, Rossiya-1 și NTV-Plus, a apărut mesajul anti-război, anunță BBC.

De asemenea, pe rețelele de socializare circulă imagini care indică faptul că programul TV online al Rusiei a fost piratat.

Într-o zi în care programul gestionat îndeaproape de stat este dominat de evenimentele dedicate Zilei Victoriei, se pare că numele fiecărei emisiuni a fost schimbat cu următorul mesaj: „Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și al sutelor de copii uciși ai acestora. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului", anunță Sky News, conform Mediafax.

Discursul lui Putin

Traducere de Doinița Manic

"Dragi cetățeni ai Rusiei, dragi veterani, militari, ofițeri, generali, vă felicit cu Ziua Victoriei. Apărarea patriei, atunci când s-a decis soarta ei, a fost mereu sfântă. (...) Și în aceste momente, în aceste zile, voi vă luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru siguranța patriei noastre - Rusia. 9 mai 1945 pentru eternitate este înscrisă în istoria mondială ca un triumf al poporului nostru sovietic. (...) Ziua Victoriei este dragă și prețioasă pentru fiecare din noi.(...) Astăzi avem aici copiii, nepoții eroilor noștri. Ei aduc cu ei fotografiile celor dragi, a soldaților morți care veșnic vor rămâne tineri. Ne mândrim cu o generație de victorioși care au luptat împotriva nazismului. Datoria noastră este să păstrăm vie memoria celor care au abolit nazismul.

Atacuri la adresa NATO și SUA

Rusia mereu a luptat pentru un sistem egal și de neîmpărțit sistem de securitate, un sistem care este necesar întregii lumi. În decembrie 2021 noi am propus să semnăm un tratat pentru garanțiile de securitate. Rusia a chemat Occidentul la un dialog rațional, în căutarea unor soluții de compromis pentru interesul reciproc. Totul a fost în zadar. Țările NATO nu au vrut să ne asculte. Asta înseamnă că ei au avut alte planuri și noi vedem asta. NATO a început exerciții militare în apropierea țării noastre, în Donbas și chiar în Crimeea.

La Kiev vorbeau despre crearea armelor nucleare. Blocul NATO a început o activă desfășurare de forțe, în acest fel aducând o amenințare de neacceptat pentru noi, la granițele noastre. Totul vorbea după aceea că ciocnirea cu neonaziștii pe care SUA a pariat, va fi inevitabilă. Repet, noi am văzut cum era mutată tehnica militară, pericolul creștea de la o zi la alta. Rusia a dat o lovitură de preîntâmpinarea împotriva agresiunii. Aceasta a fost singura decizie corectă și necesară", a spus acesta. VEZI MAI MULTE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel