Mesaj din 1886, găsit într-o sticlă în apele oceanului

mesaj sticlă
mesaj sticlă

Unul dintre cele mai vechi mesaje găsite într-o sticlă, scris în limba germană, a fost descoperit pe o plajă australiană la 132 de ani după ce sticla care îl conţinea fusese aruncată peste bord în Oceanul Indian, informează DPA. 

Descoperirea a fost făcută de o australiancă, Tonya Illman, în timp se plimba pe dunele de nisip din Wedge Island, la 180 la nord de Perth, capitala statului Australiei de Vest. 

"Părea doar o sticlă veche, frumoasă, aşa că am luat-o, gândindu-mă că va arăta bine în biblioteca mea", a povestit Illman. 

"Prietena fiului meu a fost cea care a descoperit mesajul când s-a dus să cureţe sticla de nisip. Hârtia era umedă, rulată strâns şi înfăşurată cu un fir", a explicat ea. 

"Am luat-o în casă şi am uscat-o. Când am deschis-o am văzut că era în format tipărit, în limba germană, în timp ce completările, scrise de mână, abia se mai vedeau", a completat femeia. 

Mesajul, rezultatul unui experiment din 1886 

Mesajul era datat 12 iunie 1886. Pe spatele hârtiei, cel ce o găsea era rugat să scrie când şi unde a găsit-o şi să o returneze fie Observatorului Naval German din Hamburg, fie celui mai apropiat consulat german. 

Sticla (de gin) conţinând mesajul a fost descoperită de Illman la 21 ianuarie 2018, a indicat marţi pentru DPA o purtătoare de cuvânt a Western 
Australian Museum. 

Sticla a fost aruncată peste bord din barca germană "Paula", în cadrul unui experiment oficial, de 69 de ani, desfăşurat de Observatorul Naval German, pentru a înţelege mai bine acţiunea curenţilor oceanici globali şi a descoperi rute de transport mai rapide şi mai eficiente, a precizat muzeul amintit într-o declaraţie, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel