Urmărește emisiunea live


Merkel, cerere surpriză pentru Bulgaria în scandalul South Stream

merkel putin dece
merkel putin dece

Cancelarul german Angela Merkel îndeamnă Bulgaria să poarte noi discuții cu Rusia în privința gazoductului South Stream, pe care Moscova a anunțat că-l anulează din cauza divergențelor cu Uniunea Europeană. Decizia Rusiei a nemulțumit mai ales statele cu un grad ridicat al dependenței de gazul rusesc, precum Serbia, Ungaria și Bulgaria, care primesc volumul de gaze necesar prin Ucraina, țară pe care South Stream o ocolește. Sofia și-a declarat disponibilitatea de a negocia cu Rusia soarta proiectului energetic de peste 40 de miliarde de euro.

"Trebuie să examinăm toate aspectele legale ce privesc proiectul South Stream și să le folosim pentru ca discuțiile cu Rusia să avanseze", a declarat cancelarul german după întrevederea avută luni la Berlin cu premierul bulgar Boiko Borisov. "Numeroase contracte au fost deja convenite și este important pentru ambele părți să rămână parteneri de încredere", a mai indicat Angela Merkel.

 Borisov a declarat că "parteneriatul ruso-bulgar (în proiectul South Stream — n.red) trebuie să continue pe o bază legală, altfel ar fi o încălcarea a contractului" semnat de Moscova și Sofia în anul 2006.

Viktor Orban, atac violent la UE după anularea South Stream

Într-o întâlnire cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan, președintele rus Vladimir Putin s-ar fi plâns că dificultățile pe care autoritățile bulgare le creează sunt principalul motiv pentru care Rusia renunță la proiectul South Stream. 

Putin a anunțat la începutul lunii noiembrie că Rusia anulează proiectul South Stream în favoarea unei rute alternative care să tranziteze Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel