Merkel, vizită în Ungaria. Orban: "Nu toate democrațiile sunt neapărat liberale". Reacție antologică a cancelarului - VIDEO

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu și-a ascuns surprinderea când premierul maghiar Viktor Orban și-a reiterat admirația  față de ceea ce el numește democrații neliberale. În clipul de mai jos se poate vedea cum Merkel tresare vădit uimită când Orban declară că "nu toate democrațiile trebuie să fie liberale".

"Cei care spun că democrația este neapărat liberală încearcă să impună o școală de gândire în detrimentul celorlalte și noi nu vom accepta asta", a spus Orban.

Angela Merkel efectuează luni o vizită oficială în Ungaria, într-un moment în care premierul maghiar Viktor Orban, acuzat că alunecă în sfera de influență a Moscovei, încearcă să mențină echilibrul geopolitic.

Peste 3.000 de maghiari au întâmpinat vizita cancelarului cu un protest antiguvernamental. Manifestanții, adunați în fața Parlamentului de la Budapesta, i-au cerut demisia prim-ministrului ungar, pe care îl acuză că periclitează relațiile euroatlantice ale Ungariei și că se apropie de Rusia lui Putin.

Este prima vizită a cancelarului german în Ungaria de când Viktor Orban a venit la putere, în 2010. Peste două săptămâni, la Budapesta va ajunge președintele rus Vladimir Putin, în ciuda unui emargou diplomatic informal impus de Uniunea Europeană liderului de la Kremlin.

Orban o alege pe Merkel: Ungaria, trei acțiuni surpriză față de Rusia

În conferința de presă comună susținută la Budapesta, Orban și Merkel au exprimat unele poziții diferite, dar au avut viziuni convergente despre situația din Ucraina.

Cei doi lideri europeni au fost de acord că prioritatea în ceea ce privește Ucraina este nevoia implementării  unui armistițiu. Ambii au exclus livrarea de armament trupelor Kievului. 

Cancelarul Angela Merkel le-a declarat reporterilor că a subliniat în discuțiile cu Viktor Orban importanța libertăților civile și a opoziției. "Chiar dacă există o majoritate largă, precum cea a premierului, este foarte important într-o democrație să apreciezi rolul opoziției, al societății civile și al media".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel