Merkel părăsește Europa pentru un turneu în Africa

Angela Merkel
Angela Merkel

Angela Merkel va efectua săptămâna viitoare un turneu în trei ţări din Africa de Vest.

Cancelarul german Angela Merkel urmează să efectueze săptămâna viitoare un turneu în trei ţări din Africa de Vest, pentru a vizita Senegal, Ghana şi Nigeria.

De miercuri şi până vineri, Merkel va vizita cele trei ţări, însoţită de o delegaţie economică, a anunţat vineri, la Berlin, adjuncta purtătorului de cuvânt al guvernului, Ulrike Demmer. Politicile privind migraţia, în special campania lui Merkel de a combate cauzele care duc la afluxul de refugiaţi în Europa, se vor afla cel mai probabil pe agenda de discuţii.

Programul pe zile

* În cursul după-amiezii de miercuri, Merkel se va întâlni cu preşedintele senegalez Macky Sall pentru a discuta despre evoluţiile economice din ţară şi despre cooperarea regională. În seara aceleiaşi zile, ea se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile.

* Joi, la Accra, capitala Ghanei, Merkel se va întâlni cu preşedintele acestei ţări, Nana Akufo-Addo, pentru a discuta despre chestiuni economice şi de politică externă. Cancelarul va participa de asemenea la o masă rotundă organizată de companii germane şi care se va concentra pe investiţiile private legate de o iniţiativă a G20, 'Compact with Africa'.

* În ultima zi, Merkel se va întâlni vineri, în Nigeria, cu preşedintele alianţei economice ECOWAS a statelor vest-africane, Jean-Claude Brou. Este programată de asemenea o întrevedere cu preşedintele nigerian Muhammadu Buhari, la care se vor discuta evoluţiile sociale şi economice din această ţară.

Vezi și: Georgia: Merkel, sprijin total. Săgeți către Rusia



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel