Merkel: Rusia are o parte de vină în tragedia din Ucraina

Cancelarul Angela Merkel a declarat vineri că Rusia trebuie să conștientizeze partea sa de responsabilitate în tragedia aviatică din Ucraina.

"Este important să avem o investigație internațională cât mai curând. Există multe indicii că avionul a fost doborât, deci trebuie să luăm lucrurile foarte în serios", a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Angela Merkel, citată de EuObserver.

Cancelarul a făcut apel la Rusia "să conștientizeze" responsabilitatea pe care o poartă pentru ce s-a întâmplat în Ucraina, în special din moment ce a permis ca arme și tancuri să treacă granița pe teritoriu ucrainean controlat de separatiști pro-ruși.

Ea a precizat că a vorbit cu președintele Vladimir Putin joi seară, având "opinii foarte divergente" despre situația din Ucraina. Formularea aleasă de Merkel respectă parametrii diplomatici, dar se traduce într-o neînțelegere aproape totală între cancelar și Putin.

Consilier al lui Putin: Sistemul i-a scăpat de sub control

"Cei care au doborât avionul trebuie aduși în fața justiției și de aceea este nevoie de o anchetă internațională. Este adevărat că separatiștii sunt foarte înarmați și că o parte a armamentului lor provine din Rusia. De aceea, regimul granițelor este foarte important și pentru ca inspectorii OSCE să poată să vadă ce se întâmplă dincolo de graniță", a mai spus Merkel.

Deși în urmă cu aproape o lună Merkel nu se opunea afacerii franco-ruse de vânzare către Rusia a unor portelicoptere Mistral, cancelarul și-a nuanțat acum declarațiile. Ea a spus că actualul regim de sancțiuni permite livrarea, dar a adăugat că "Germania a suspendat construcția unui centru de trageri în Rusia, dată fiind situația".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel