Consilier al lui Putin: Sistemul i-a scăpat de sub control

Tragedia din estul Ucrainei va avea puternice ecouri în relațiile politice internaționale, iar o întrebare stă pe buzele multora: care va fi următoarea mișcare a lui Vladimir Putin. Unul dintre foștii săi consilieri, Gleb Pavlovsky, spune că liderul de la Kremlin a scăpat de sub control mecanismul de propagandă pe care l-a creat, iar opinia publică din Rusia este supraîncălzită.

Gleb Pavlovsky este unul dintre cei mai enigmatici actori politici din Moscova. În timpul lui Gorbaciov, el a fost redactor-șef al revistei liberale Twentieth Century and the World, iar după dizolvarea URSS i-a consiliat pe Boris Elțin și pe Vladimir Putin, scrie The New Yorker.

Pavlovsky spune că Putin a creat "o situație artificială" în care "o minoritate patologică" contrastează cu "majoritatea sănătoasă". De fiecare dată când asta se întâmplă, popularitatea lui crește. 

Producțiile de noapte ale televiziunilor din Ucraina, pline de exagerări despre "fasciști" și carnagii, sunt spectacole aranjate la Kremlin, realizate de șefii principalelor rețele de stat, spune fostul consilier.

Moment de gheață la ONU: Londra, acuzații grave aduse Rusiei

"Acum asta a devenit o problemă pentru Putin, pentru că acest sistem nu poate fi controlat în totalitate", spune Pavlovsky. Programele de știri au "supraîncălzit" opinia publică și imaginația politică colectivă.

"Cum poate Putin să administreze asta? Ar trebui să fii un conducător uimitor. Stalin a fost un conducător umitor în acest sens. Lui Putin nu-i reușește. Audiența este încălzită și gata pentru mai mult conflict. Nu poți să spui, pur și simplu, 'calmați-vă'. Este un moment periculos. În prezent, 40% dintre ruși vor un război real cu Ucraina. Putin însuși nu vrea război cu Ucraina. Dar oamenii răspund la această mașinărie media. Putin trebuie să scadă temperatura", spune Pavlovsky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel