Moment de gheață la ONU: Londra, acuzații grave aduse Rusiei

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Mark Lyall Grant, a lansat critici viguroase împotriva acțiunilor Rusiei din Ucraina. În fața unui Vitali Churkin impasibil, britanicul a cerut Moscovei să condamne clar grupurile separariste din Estul Ucrainei.

"Știm că cei trei lideri ai așa-zisei Republici Populare a Donețk-ului sunt cetățeni ruși și au venit din exteriorul Ucrainei. Știm că arme, echipamente și suport logistic sunt livrate sistematic de către Rusia grupurilor separatiste, inclusiv 15-25 de tancuri de luptă, artilerie, lansatoare de rachete și alte vehicule blindate. Marea Britanie cere Rusiei să reflecteze cu atenție la situația pe care a creat-o. Îndemnăm Rusia să nu mai susțină grupurile separatiste înarmate și acțiunile lor violente de a destabilzia o țară vecină, de a genera probleme sociale și economice. Să auzim astăzi o condamnare clară și fără echivoc de către Rusia a acestor grupuri înarmate. Ele nu îi reprezintă pe oamenii din Ucraina", a declarat Mark Lyall Grant.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Churkin, a negat ferm, cu fiecare ocazie, orice implicare a Rusiei în activitățile separatiștilor din Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU, reunit vineri, a cerut o investigație internațională independentă în cazul avionului prăbușit în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel