Mercenarii Wagner, armata privată a lui Putin, acuzați că au violat femei dintr-o maternitate

Mercenarii Wagner, armata privată a lui Putin, acuzați că au violat femei dintr-o maternitate
Mercenarii Wagner, armata privată a lui Putin, acuzați că au violat femei dintr-o maternitate

Mercenarii  din armata privată a lui Putin sunt acuzați că au violat femei dintr-o maternitate.

Mercenari ruși de armata privată a lui Vladimir Putin, Grupul Wagner, au fost acuzați că au violat femei într-o maternitate din Republica Centrafricană. Soldații ar fi atacat un spital din tabăra militară Henri Izamo din Bangui, pe 10 aprilie, scrie Daily Mail, citând Daily Beast.

Oficialii de la sediul militar al Republicii Centrafricane au primit un raport de la infirmerie care spunea că trei mercenari ruși au violat lucrători din domeniul sănătății și mai multe femei care tocmai au născut.

„Cartierul general militar a primit luna trecută un raport de la centrul spitalului care detaliază cum trei mercenari ruși au luat cu asalt maternitatea și au început să agreseze sexual femeile la internare.”, a declarat un oficial pentru site-ul de știri american.

Ei au continuat: „Printre victime, au informat militarii, se numără două mame care tocmai făcuseră pe lume copii și lucrători sanitari de serviciu”. Oficialul a adăugat că armata „este convinsă că raportul este autentic”, în timp ce un alt oficial a spus că este a treia oară când se primește un astfel de raport.

VEZI ȘI: Arma secretă a lui Putin: WAGNER. Fostul mercenar și-a publicat MEMORIILE. ”Războiul dintre Rusia și Ucraina va fi o catastrofă”

Alte atrocități comise de mercenarii lui Putin

Potrivit unui raport al Human Rights Watch, mercenarii ruși au ucis și torturat și civili în Republica Centrafricană din 2019. Bărbați vorbitori de limbă rusă care purtau arme și aveau echipament militar fără marcaje oficiale au format un blocaj rutier în apropierea orașului Bossangoa în iulie 2021, i-au oprit pentru a-i bate și au împușcat cel puțin opt oameni, potrivit martorilor.

Human Rights Watch a intervievat cel puțin 40 de persoane pe o perioadă de peste doi ani pentru a documenta abuzurile comise probabil de mercenari din grupul Wagner, legat de Rusia.

Un alt incident descris de martori a implicat forțe legate de Rusia care au reținut și torturat oameni în Bambari în 2019. Acuzațiile grupului internațional pentru drepturile omului vin după ce, în octombrie, experții Națiunilor Unite au cerut guvernului Republicii Centrafricane să pună capăt tuturor relațiilor cu „personalul militar și de securitate privat, în special cu Grupul Wagner”. Ei au spus că membrii săi au hărțuit și intimidat în mod violent civili, forțele de menținere a păcii, jurnaliști, lucrători umanitari și minorități și au comis violuri împotriva femeilor, bărbaților și fetelor tinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel