Arma secretă a lui Putin: WAGNER. Fostul mercenar și-a publicat MEMORIILE. ”Războiul dintre Rusia și Ucraina va fi o catastrofă”

Soldat din armata rusă / Foto: Ministerul rus al Apărării
Soldat din armata rusă / Foto: Ministerul rus al Apărării

Oficial, organizația Wagner nu există, dar un fost mercenar și-a publicat memoriile: generali ”mediocri” au primit promovări bazate pe succesele lui Wagner. 

Pe zi ce trece, apar tot mai multe informații despre organizația Wagner, un grup numeros de mercenari, care sunt dislocați oriunde este nevoie, din estul Ucrainei, pentru a-i sprijini pe separatiștii pro-ruși, până în Siria, ca forțe de sprijin și antrenament pentru armata lui Bashar al-Assad.

În această ultimă locație, a activat și Marat Gabidulin, fost combatant Wagner, care și-a publicat de curând memoriile. ”Noi, în Rusia, preferăm să nu discutăm despre mercenarii noștri”, spune acesta. ”Nu se potrivește versiunii oficiale”, scrie el. 

Medalii pentru generali mediocrii, ”pe spatele” Wagner 

”Realizările armatei ruse în Siria s-au datorat în mare măsură sacrificiilor mercenarilor. Acest fapt este complet ignorat de către oficialii militari și nu este cunoscut publicului larg”, se destăinuie Gabidulin, mormăind că generali ”mediocri” din armata rusă au primit promovări în urma succeselor Wagner.

Gabidulin a încercat pentru prima dată să-și publice memoriile în 2020, dar și-a retras rapid cartea după presiunea ”anumitor oameni”.

De data aceasta, însă, a decis să nu se abțină și a găsit un editor ”curajos” în orașul Ekaterinburg, spune acesta, într-un interviu pentru The Guardian. Totuși, recunoaște că este îngrijorat de consecințele publicării cărții sale, dar nu vrea să abandoneze proiectul.

Războiul din Ucraina, catastrofă pentru Rusia

Pe măsură ce tensiunile din Ucraina au escaladat în ultimele luni, Reuters a raportat mai multe mișcări ale mercenarilor ruși, care au fost trimiși în estul Ucrainei, zonă controlată de separatiștii pro-Moscova.

Chiar săptămâna trecută, publicația Daily Beast a scris că soldații Wagner sunt mutați din Africa, posibil în Ucraina.

Gabidullin spune că a ”auzit vag” de desfășurarea de mercenari în Ucraina, adăugând că o invazie rusă ar fi o greșeală ”fatală”.

”Cred că războiul dintre Ucraina și Rusia va fi un dezastru total pentru Rusia. Sub nicio formă nu trebuie permis acest lucru. Ucraina este fratele nostru.”, ține să precizeze acesta.

Informații despre Grupul Wagner

Wagner este o companie paramilitară privată rusă care a fost fondată de Dimitriy Utkin, un fost ofițer al Serviciului rus de informații militare (GRU). Potrivit, jurnaliștilor Rise Moldova, membrii acestei organizații au fost identificați pentru prima dată în anul 2014, atunci când au susținut separatiștii pro-ruși, asistând armata rusă în războiul din Donbas, estul Ucrainei, precum și în invazia și anexarea Crimeei. Mercenarii ar fi fost implicați de asemenea în conflictele din Siria, Libia, Sudan, Mozambique, Republica Central-Africană și Venezuela. Ei ar fi fost puși să ucidă la comandă.

Oamenii care ajung să fie recrutați ca mercenari provin, de cele mai ori, dintr-o pătură socială instabilă, fără un loc de muncă și venit permanent. Cei mai mulți sunt din Rusia (2.708), dar lista este lungă.

Citește mai mult AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel