EXCLUSIV  MEN, proces inspectori școlari. Evaluare, formular greșit

Valentin Popa
Valentin Popa

Ministerul Educației Naționale și-a făcut greșit temele. Funcționarii MEN au uitat să treacă o coloană, într-un formular. 

Soluția aleasă: MEN va da în judecată peste 140 de inspectori școlari și directori, pentru a-și acoperi propria greșeală.

Inspectorii generali sunt chemați în instanță de MEN, pentru că funcționarii ministerului au trimis un formular nelegal pentru evaluarea anuală a acestora. Ministerul condus de Valentin Popa vrea să mențină rezultatul evaluării anuale, respectiv punctajele obținute de inspectori sau de directorii Caselor Corpului Didactic, dar să invalideze formularul folosit la evaluare. Comisia ministerială care a coordonat procesul de evaluare a distribuit, în luna februarie, formulare care nu corespundeau cu cele prevăzute în metodologia MEN. Mai precis, formularele nu conțineau o rubrică.

Din formularele folosite în 2018 lipsea coloana în care inspectorii își treceau propria auto-evaluare. Ca să anuleze aceste acte nelegale Direcția juridică a MEN a decis să acționeze în instanță. Vor urma zeci sau sute de procese, în funcție de numărul inspectorilor care vor contesta acțiunea MEN.

Citeste si: Universitatea București cere DEMISIA ministrului Educației

Mandatul ministrului Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava, a debutat cu scandal. În timpul audierilor, câțiva parlamentari parlamentari PNL au tăiat panglici în faţa lui Valentin Popa şi i-au oferit o carte de gramatică, pentru corectarea dezacrodurilor din exprimarea ministrului "pamblică". Cele mai prestigioase universități din țară sunt în conflict cu ministrul Popa, care a tăiat fondurile pentru studenții acestora și a dirijat banii către universitățile ai căror rectori l-au sprijinit politic la preluarea mandatului. Printre beneficiarii finanțărilor se află, coincidență, chiar universitatea din Suceava. Universitatea București a cerut demisia ministrului Popa, care se află în prezent în proces și cu inspectorii învățământului preuniversitar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel