Membru al Băncii Centrale Europene, reţinut pentru CORUPȚIE

Scutaru Cristina / 18 feb 2018 / 18:41 Salveaza PDF Comentarii
Corupție
Descriere foto: Corupție

Guvernatorul băncii centrale din Letonia, Ilmars Rimsevics, şi membru al consiliului de conducere al Băncii Centrale Europene, a fost reţinut de către biroul anticorupţie al ţării.

Oficialii guvernamentali nu au dat nicio explicație privind arestarea lui. Cu toate acestea, ministrul de finanţe Dana Reizniece-Ozola a cerut ca Ilmars Rimsevics să demisioneze. El consideră că scandalul ar putea afecta poziţia financiară a Letoniei.

Ilmars Rimsevics, în vârstă de 52 de ani, a lucrat la banca centrală a Letoniei după ce a absolvit un MBA la Universitatea Clarkson din Potsdam, New York în 1992. După ce a preluat pentru prima dată rolul de guvernator adjunct, a fost promovat în funcţia de guvernator în 2001. Este membru al Consiliului guvernatorilor BCE din 2014, când Letonia a adoptat moneda euro.

[citeste si]

Avocatul lui Rimsevics a zis că al său client a fost reţinut la poliţia de stat şi nu a fost acuzat. Apărătorul său a spus că motivul reținerii este legat de presupuse fapte petrecute în urmă cu câţiva ani.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24