Membru al Băncii Centrale Europene, reţinut pentru CORUPȚIE

Corupție
Corupție

Guvernatorul băncii centrale din Letonia, Ilmars Rimsevics, şi membru al consiliului de conducere al Băncii Centrale Europene, a fost reţinut de către biroul anticorupţie al ţării.

Oficialii guvernamentali nu au dat nicio explicație privind arestarea lui. Cu toate acestea, ministrul de finanţe Dana Reizniece-Ozola a cerut ca Ilmars Rimsevics să demisioneze. El consideră că scandalul ar putea afecta poziţia financiară a Letoniei.

Ilmars Rimsevics, în vârstă de 52 de ani, a lucrat la banca centrală a Letoniei după ce a absolvit un MBA la Universitatea Clarkson din Potsdam, New York în 1992. După ce a preluat pentru prima dată rolul de guvernator adjunct, a fost promovat în funcţia de guvernator în 2001. Este membru al Consiliului guvernatorilor BCE din 2014, când Letonia a adoptat moneda euro.

[citeste si]

Avocatul lui Rimsevics a zis că al său client a fost reţinut la poliţia de stat şi nu a fost acuzat. Apărătorul său a spus că motivul reținerii este legat de presupuse fapte petrecute în urmă cu câţiva ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel