Meleşcanu, întrevedere la ONU cu omologi din Iran, Columbia şi Qatar

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Ministrul Teodor Meleşcanu a continuat seria întrevederilor bilaterale şi a contactelor multilaterale la New York, în marja participării la dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a găzduit, la 27 septembrie 2018, o reuniune cu omologii din statele francofone africane cu tema "Schimbările climatice şi securitatea", în cursul căreia au fost abordate aspecte specifice ale modului în care schimbările climatice afectează condiţiile de viaţă ale populaţiilor din zona sahariană şi sub-sahariană şi creează riscuri în domeniul securităţii interne sau regionale. Ministrul român al afacerilor externe a făcut o prezentare a priorităţilor delegaţiei române la actuala sesiune a Adunării Generale a ONU, subliniind că tema discutată face parte dintre aceste priorităţi. A fost reconfirmată relaţia tradiţională excelentă între România şi statele africane francofone invitate.

Întrevederi cu omologii din Republica Capului Verde, Qatar, Columbia şi Republica Islamică Iran

În aceeaşi zi, în marja participării la dezbaterile generale ale actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU, şeful diplomaţiei române a avut o serie de întrevederi cu omologii din Republica Capului Verde, Qatar, Columbia şi Republica Islamică Iran. În timpul întâlnirii şefului diplomaţiei române cu omologul din Republica Capului Verde au fost discutate principalele teme aflate pe agenda bilaterală, precum şi cooperarea dintre cele două state în cadrul organizaţiilor internaţionale. De asemenea, a fost evocată dorinţa comună de aprofundare a dialogului politic la nivel înalt între cele două ţări, sens în care a fost încheiat un memorandum de înţelegere pe linia celor două ministere ale afacerilor externe, care să faciliteze dialogul diplomatic constant între Bucureşti şi Praia. În context, a fost evocat parteneriatul de succes dintre Uniunea Europeană şi Republica Capului Verde, având în vedere faptul că România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel